Sport

2016.09.23. 16:54

Sokat dolgoztak a sikerért, újra nyernének

Balmazújváros - Második sikerükre hajtanak az újvárosiak, akik szombaton Kövesdről hoznák el a két pontot.

Balmazújváros - Második sikerükre hajtanak az újvárosiak, akik szombaton Kövesdről hoznák el a két pontot.

A négy mérkőzése után nulla ponttal álló Mezőkövesd otthonába látogat a férfi kézilabda NB I. harmadik fordulójában a Kőnig-Trade Balmazújváros csapata – szombaton 18 órától feszülnek egymásnak a felek. Füzesi Ferenc tanítványai múlt pénteken megszerezték első sikerüket az új idényben, hazai pályán 30–27-re verték a Komlót.

Masszív egylet

Amint azt Bali Richárdtól, az Újváros átlövőjétől megtudtuk, ismét arra készülnek, hogy bezsebeljék a két pontot.

– Nagyon örültünk, hogy le tudtuk győzni a Komlót, egy siker mindig jót tesz a gárdának. Kiegyenlített az idei mezőny, sokszor apró nüanszok döntenek a csapatok között, éppen ezért még nagyobb jelentősége van a győzelmeknek. Kövesden is diadalmaskodni szeretnénk, bár ez nem lesz könnyű. Hogy úgy mondjam, az egy nehéz pálya, ugyanakkor ha értesüléseim nem csalnak, a mi szurkolóink közül is sokan el fognak kísérni minket, ami rengeteget számít – fogalmazott a rutinos kézis.

Bali úgy véli, sokat tettek az elmúlt héten azért, hogy sikerrel járjanak Mezőkövesden. – A bajnoki rajt óta javult a játékunk, stabilabb lett a védelmünk is. Igaz, ellenfelünk is meccsről-meccsre fejlődik, de meg van a terv, hogyan lehet rajtuk felülkerekedni. A borsodiaknak erős átlövősoruk van, illetve irányítójuk évek óta meghatározza a társaság játékát, csapatszinten nagyon masszívak – tudtuk meg Balitól, aki egy év távollét után tért vissza az Újvároshoz, de mint mondja, olyan, mintha el sem ment volna. – Jó volt visszatérni, remekül érzem magam a Balmaznál. Bár még a szezon első meccsén nem voltam megelégedve magammal, de úgy érzem, fokozatosan egyre jobb teljesítményre leszek képes, a Komló ellen öt gólt sikerült szereznem, minimum ezt az átlagot szeretném hozni a jövőben is.

Megtudtuk, Balda Ákos biztosan nem léphet pályára szombaton, azonban a keret többi tagja egészséges és harcra kész.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!