Sport

2016.09.13. 18:48

Paralimpia 2016 - Krajnyák és Veres negyeddöntős, Tóth és Sors a fináléban

Rio de Janeiro - Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla bejutott a negyeddöntőbe a párbajtőrözők egyéni küzdelmében a riói paralimpia keddi versenynapján, Tóth Tamás és Sors Tamás pedig döntős 50 méteres gyorsúszásban.

Rio de Janeiro - Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla bejutott a negyeddöntőbe a párbajtőrözők egyéni küzdelmében a riói paralimpia keddi versenynapján, Tóth Tamás és Sors Tamás pedig döntős 50 méteres gyorsúszásban.

A Karióka 3-as arénában a paralimpiai újonc Veres parádésan kezdett, mind az öt csoportmeccsét megnyerte, így magabiztosan jutott a nyolc közé, ahol majd az ukrán Jevgenyija Breusz lesz az ellenfele. A többszörös paralimpiai érmes Krajnyák - ugyancsak az A sérültségi kategóriában - három győzelmet aratott a hatosában, kétszer pedig kikapott, de így is negyeddöntős. Ott a fehérorosz Aljona Halkinával vív majd. A két magyar külön ágon van, azaz csak a döntőben találkozhat egymással.

Dani Gyöngyinek (B) nem sikerült jól a verseny, mind az öt mérkőzésén kikapott, így ő kiesett, és 12. lett. Hasonlóan járt az utolsó pillanatban indulási joghoz jutott Mató Gyula (A), aki négy vereség mellett csupán egy győzelmet aratott, ami kevés volt a legjobb nyolc közé kerüléshez. Végül a kilencedik helyre rangsorolták.

Az uszodában a 200 vegyesen ezüstérmes Sors Tamás és a 100 gyorson bronzérmes Tóth Tamás (S9) kedden 50 méter gyorson szerepel - utóbbi úszó négy éve, Londonban második volt ebben a számban -, s mindketten sikerrel vették a délelőtti előfutamot. Tóth 26.22 másodperccel ötödik, Sors 26.32-vel hatodik lett összesítésben, így mindketten készülhetnek az esti döntőre.

Az ugyancsak S9-es Konkoly Zsófia ugyanebben a számban próbálkozott, ő 31.67-tel 16. lett.

Éppen csak lemaradt a fináléról Illés Fanni (S6) 400 méter gyorson és Ráczkó Gitta (S7) 200 méter vegyesen, mindketten a kilencedik időt érték el délelőtt. Illés 6:01.11 percet, Ráczkó, a magyar csapat zászlóvivője pedig 3:43.63 percet úszott.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!