Sport

2016.08.04. 10:48

Rio 2016 - Phelps zászlóvivőként először lesz ott a megnyitón

Rio de Janeiro - Élete egyik legfantasztikusabb hírének nevezte a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps, hogy pénteken ő viheti az Egyesült Államok zászlaját a riói játékok megnyitóján.

Rio de Janeiro - Élete egyik legfantasztikusabb hírének nevezte a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps, hogy pénteken ő viheti az Egyesült Államok zászlaját a riói játékok megnyitóján.

"Az, hogy én vezethetem a hazámat a megnyitóünnepségén olyan, mint egy valóra vált álom. Sosem gondoltam, hogy részem lesz benne. Amikor megtudtam a hírt, olyan mosoly ült ki az arcomra, amilyen talán még soha" - nyilatkozta több száz újságíró és kamera kereszttüzében.

Érdekesség, hogy a 31 éves klasszisnak - aki az amerikai férfi úszók között az első lesz, aki öt olimpián vesz részt - ez lesz az első "részvétele" a megnyitóünnepségen. Ezt azzal indokolta, hogy korábban mindig már az első napon jelenése volt az uszodában, ugyanakkor hozzátette, ha felkérik zászlóvivőnek, azonnal igent mondott volna.

Az amerikai szupersztár - aki elképesztően "lazán", magabiztosan és humorosan felelt minden kérdésre - hozzátette, az olimpia a földkerekség legkülönlegesebb sporteseménye, hiszen a világ minden tájáról két hétre összegyűlnek a sportolók, és olyanok is találkozhatnak egymással, akiknek különben erre nem sok esélyük van.

Phelps hangsúlyozta, az olimpiai faluban Novak Djokoviccsal, a szerbek világelső teniszezőjével futott össze, s rögtön össze is álltak egy közös fotóra.

Az ötkarikás rekorder Phelps négy évvel ezelőtt, a londoni olimpiát követően bejelentette visszavonulását, de visszatért, és most újra itt van. "Azt gondolom, jól döntöttem, hiszen ugyanúgy élvezem az edzéseket, mint korábban."

A 26-szoros világbajnok Phelps Rióban három egyéni számban, 100 és 200 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen áll rajthoz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!