Sport

2016.08.04. 09:59

Rio 2016 - Márton Annát elvarázsolta az olimpiai forgatag, de nyugodtan készül

Rio de Janeiro - Elvarázsolta az olimpiai falu forgataga a nyári játékokon először szereplő kardozó Márton Annát.

Rio de Janeiro - Elvarázsolta az olimpiai falu forgataga a nyári játékokon először szereplő kardozó Márton Annát.

"Eddig leginkább az ragadott meg, hogy más sportágak versenyzőivel találkozhattam, köztük olyan nagyságokkal, mint Novak Djokovic. Azelőtt ilyenben nem volt részem, ez az egész annyira különbözik egy világbajnokságtól" - idézte a 21 éves vívót a riói olimpia hírszolgálata.

Beszélt arról is, hogy a nagy forgatag ellenére nem vált idegessé, nyugodtan készül a hétfőn esedékes versenyére. Felidézte, hogy az ellenfelekkel legutóbb a számára ezüstérmet hozó Európa-bajnokságon találkozott.

"Negyedik vagyok a világranglistán, így elvileg jelenleg csak hárman jobbak nálam. Ellenük nagyon nehéz asszóra számítok, de bízom benne, hogy vívhatok valamelyikükkel, mert ez egyben azt jelentené, hogy az első négy között végzek" - utalt arra, hogy a kiemelés alapján az orosz Szofija Velikajával, az ukrán Olga Harlannal és az amerikai Mariel Zagunisszal az elődöntő előtt nem találkozhat.

Elmondta még, hogy Velikaja évek óta egyike a kedvenc vívóinak, de míg korábban, juniorként tévében nézte a mérkőzéseit, most már szinte minden versenyen összeakad vele.

"Úgy kell nekiállnom az olimpiai versenynek, hogy hiszek benne: jobb vagyok, mint a ranglista első három helyezettje, vagy legalább egy szinten állok velük, mert ez segíthet abban, hogy legyőzzem őket" - tette hozzá a tavalyi világbajnokság magyar bronzérmese.

A vívóversenyek szombaton kezdődnek a női párbajtőrözők egyéni küzdelmével - a mezőnyben Szász Emesével -, majd a férfi tőrözőket követően hétfőn következnek a női kardozók Márton Annával.

A táblák sorsolására csütörtökön kerül sor magyar idő szerint 16 órakor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!