Sport

2016.08.08. 07:14

Kuti gólja döntött Mezőkövesden

Debrecen - Herczeg András irányításával mindkét meccsét megnyerte a DVSC.

Debrecen - Herczeg András irányításával mindkét meccsét megnyerte a DVSC.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a Mezőkövesd vendégeként szerepelt a DVSC vasárnap. A debreceniek megbízott vezetőedzője, Herczeg András a győztes csapaton ne változtass elvet követve, ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára, amely gárdának a Gyirmót ellen is bizalmat szavazott az előző fordulóban.

Köztudomású, a Loki 4–0-ra nyert a legutóbbi mérkőzésén, s hiába volt újfent egy újonc az ellenfél, a borsodi összecsapás nem ígérkezett könnyű nyári kirándulásnak. A meccs előtt a Zsóry veretlenül, 5 ponttal a negyedik helyet foglalta el, míg a hajdúságiak egy egységgel lemaradva, az 5. pozícióban várták a mérkőzést.

Helyzetek

Igen lendületesen kezdtek a csapatok, a Loki igyekezett már a saját térfelén letámadni a hazaiakat, s az így szerzett labdákból helyzeteket kialakítani, míg a Pintér-tanítványok inkább kontrákra játszottak. Lüktető volt a meccs, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A helyzetek közül kiemelkedett Horváth Zsolté, aki a bal oldalon egyedül vezethette a labdát a kapura, ám rossz döntést hozott, a gurítása nem ért el a kapuig. Ekkor a játékrész felénél jártunk, s a folytatásban a Loki kapusának, Danilovicsnak kellett bravúrt bemutatnia Kink 15 méteres lövésénél. A félidő hajrájában Horváth centerezésénél Tisza tűnt el gyanús körülmények között az 5-ösön, de a bíró sípja néma maradt. A szünet előtt még Kuti lökete keltett izgalmakat, ám a labda középre ment, Tujvel biztos kézzel fogta.

Kuti-gól

A második félidőt Bacelic-Grgic lövése vezette be, a labda a felső kapufán csattant. Válaszként az 55. percben viszont már megzörrent a háló: Horváth Zsolt futott el a bal oldalon, beadása tisztán találta az ötös túlsó sarkánál Kutit, aki a kapu bal alsó sarkába fejelte a játékszert (0–1). Öt perc múlva egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, ám Bacelic-Grgic hatalmas ziccerben 6 méterről mellé lőtt. Egy perc múlva megfogyatkozott a Debrecen, Tisza visszahúzásért megkapta második sárga lapját (az elsőt reklamálásért), így villant a piros!

Ezt követően a vendégek hátrább húzódtak, átadták a területet a sárga-kékeknek, akik meddő mezőnyfölényben futballoztak, sőt a cívis kontrák nagyobb veszélyt jelentettek, mint a hazai kísérletek. A meccs legvége paprikás hangulatú lett, Jovanovic és Kink kapott sárgát dulakodásért. A Zsóry mindent elkövetett az egyenlítésért, de több gól már nem született, így a Loki 1–0-ra nyert idegenben.

Vélhetően nem lesz eseménytelen a hét eleje a DVSC-nél, hiszen várhatóan hétfőn mutatja be a klubvezetés a csapat új szakvezetőjét. Amint azt a Napló és a Hajdú Online korábban megírta, a portugál Leonel Pontes a poszt legnagyobb várományosa.

HBN


Tények

Mezőkövesd Zsóry FC–DVSC 0–1 (0–0)

Mezőkövesd, 3248 néző, vezette: Szőts (Varga G, Szalai B.)

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér (Sós 77.) – Egerszegi, Bacelic-Grgic – Pauljevics (Molnár 68.), Nikorec (Tóth B. 23.), Kink - Strestik

DVSC: Danilovics – Kuti, Brkovics, Mészáros, Korhut – Djelmic (Bereczki 81.), Jovanovic, Horváth Zs. (Ferenczi 85.), Szekulics – Takács (Ludánszki 93.), Tisza

Gól: 0–1 Kuti (55.)

Sárga lap: Tisza (36.), Egerszegi (37.), Horváth Zs. (78.), Takács (89.), Kink (91.), Jovanovic (91.), Danilovics (94.)

Kiállítva: Tisza (61.)


Mesterszemmel

Pintér Attila: Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, több lehetőséget is kidolgoztunk, mindössze a gól hiányzott a játékunkból.

Herczeg András: Nagyon örülök, hogy az általam irányított mindkét meccset meg tudtuk nyerni, ráadásul gólt sem kaptunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!