Sport

2016.07.10. 10:49

Öttusa Eb - Alekszejev 7., Boros 28., a női csapat 6. lett

Szófia - Alekszejev Tamara 7., míg Boros Alexandra 28. lett a szófiai öttusa Európa-bajnokság női versenyében, míg a magyar csapat - Kovács Sarolta visszalépése miatt - hatodikként zárt szombaton.

Szófia - Alekszejev Tamara 7., míg Boros Alexandra 28. lett a szófiai öttusa Európa-bajnokság női versenyében, míg a magyar csapat - Kovács Sarolta visszalépése miatt - hatodikként zárt szombaton.

Alekszejev jól kezdett vívásban, 22 győzelmével hatodikként várta az úszást, amelyben viszont csak a 16. legjobb időt érte el a 36 fős mezőnyben. A lovaglás még gyengébben sikerült, 23. lett ebben a számban, de a lövészettel kombinált futásban a kilencedik időt teljesítette, így összességében hetedikként ért célba.

Borosnak már a kezdés sem alakult jól, 17 asszót nyert, így a középmezőnyben foglalt helyet, amelyen valamelyest javított 12. legjobb úszó idejével. A lovaglás viszont rosszul alakult, mindössze 30. lett, így jelentősen visszacsúszott. A kombinált számban pedig mindössze ketten értek el nála rosszabb időt, így 28. helyen zárt.

Egyéniben a litván Laura Aszadauszkaite nyert, csapatban pedig két honfitársával együtt diadalmaskodott.

A női selejtezőt sikerrel vette a világbajnok Kovács Sarolta is, ám hátfájdalmakra panaszkodott, ezért visszalépett a finálétól, melynek következtében a csapatnak esélye sem volt a dobogós helyek elérésére.

Eredmények:

nők, Európa-bajnok:

Laura Aszadauszkaite (Litvánia) 1368 pont

2. Gulnaz Gubajdullina (Oroszország) 1350

3. Ilke Ozyuksel (Törökország) 1327

...7. Alekszejev Tamara 1307

...28. Boros Alexandra 1199

női csapat, Európa-bajnok:

Litvánia (Laura Aszadauszkaite, Gintare Venckauszkaite, Karolina Guzauszkaite) 3915 pont

2. Nagy-Britannia (Joanna Muir, Kate French, Samantha Murray) 3887

3. Oroszország (Gulnaz Gubajdullina, Anasztaszja Petrova, Anna Burjak) 3885

...6. Magyarország (Alekszejev Tamara, Boros Alexandra, Kovács Sarolta) 3491

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!