Sport

2016.07.21. 08:06

„Nagy csalódás lenne a kiesésünk”

Debrecen - A hazai pályán összeszedett hátrány ellenére továbbra is bíznak a továbbjutásban a Lokinál.

Debrecen - A hazai pályán összeszedett hátrány ellenére továbbra is bíznak a továbbjutásban a Lokinál.

Jól emlékezhetnek rá a DVSC szurkolói, hiszen csupán pontosan egy hete történt, hogy milyen bizakodva indultak el a Nagyerdei Stadion irányába az Európa Liga második selejtezőkörében megrendezett Torpedo Zsodino elleni mérkőzésre. Bár a piros-fehéreknek két kellemetlen emlékük is volt a fehéroroszokkal kapcsolatban a közel múltban, abban mindenki egyetértett Debrecenben, hogy a mostani rivális azért mégsem az ország kirakatcsapata, a BATE Boriszov. Azaz a többség továbbjutást várt a Hajdúságban.

Uralták a játékot

Tulajdonképpen ennek szellemében kezdte meg a párharc odavágóját a Loki, és egy megpattanó lövésből Tisza Tibor már a második percben megszerezte az áhított vezetést. A továbbiakban is támadásban maradtak a vendéglátók, de a helyzeteik nem hoztak újabb gólokat, sőt a zsodinóiak két távoli lövéssel megszerezték a győzelmet – a tízezres publikum teljes döbbenete, majd felháborodása közepette.

A DVSC azóta lejátszotta első bajnoki mérkőzését is, vasárnap csak 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a Paks ellen. Vélhetően ez sem javított a társaság lelkiállapotán az EL-visszavágó előtt.

– Nyilván sosem jön jókor egy olyan mérkőzés, ahol bár megvolt az esély a győzelemre, mégsem sikerült nyernünk – nyilatkozta a Naplónak Kondás Elemér, a gárda vezetőedzője. – Mostanra azonban el kell felejtenünk a paksiakkal vívott mérkőzést, mert a Torpedo otthonában támadni akarunk és gólokat szerezni, mert meg kell tennünk mindent a továbbjutás érdekében. Az első mérkőzés sajnos nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, pedig ott is mi uraltuk a játékot és helyzeteket teremtettünk a fehérorosz kapu előtt, míg az ellenfél, kis túlzással, kétszer lőtt kapura, mégis nyert – véleményezte az odavágót a szakvezető.

Edzés a helyszínen

Érdekes, ahogyan közeleg a a selejtezőkör második mérkőzése, úgy tűnik mindenki egyre bizakodóbbnak a hajdú-bihari megyeszékhelyen. Nem csupán a drukkerek, de a játékosok is sűrűn mondogatják, hogy még nem úszott el a Loki továbbjutása. Így gondolkodik erről Kondás Elemér is. – Azért élném meg nagy csalódásként, ha nem jutnánk tovább, mert az első meccs bebizonyította, tudunk jobban futballozni, mint az ellenfelünk – érvelt a tréner.

A DVSC-TEVA legénysége szerdán délben érkezett meg Minszkbe, a lokisták a fővárosban foglaltak le szálláshelyet maguknak. Este a visszavágó helyszínén, Zsodinóbna, a Torpedo Arénában tréningeztek a magyarok, csütörtökön 18 órai kezdettel pedig következhet a sorsdöntő derbi, melyet a Hajdú Online és az M4 Sport csatorna élőben közvetít.

HBN


Debrecen – Hiába vezetett, a helyzeteivel élni képtelen DVSC 2–1-re kikapott a fehérorosz Zsodinótól az Európa Liga selejtezőjében, és ha nem is lehetetlen, de roppant nehéz küldetés vár Djelmicékre a visszavágón.


Debrecen – A DVSC szerda este már az EL-találkozó helyszínén tréningezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!