Sport

2016.07.12. 13:22

Futballzsenik, gyertek vissza!

<em>Bevégeztetett hát, vasárnap éjjel kiderült, hogy az Európa-bajnokságot korábban még sosem nyerő Portugália ül fel a kontinens futballtrónjára. Azt mindenki döntse el szimpátiájától függően, valóban Ronaldóék a legjobbak-e 2016-ban - bár elvitatni sosem lehet egy Eb-címet -, de a győzelem mikéntje ezúttal is sokkal izgalmasabbnak tűnik</em>. Tamás Nándor írása.

Bevégeztetett hát, vasárnap éjjel kiderült, hogy az Európa-bajnokságot korábban még sosem nyerő Portugália ül fel a kontinens futballtrónjára. Azt mindenki döntse el szimpátiájától függően, valóban Ronaldóék a legjobbak-e 2016-ban - bár elvitatni sosem lehet egy Eb-címet -, de a győzelem mikéntje ezúttal is sokkal izgalmasabbnak tűnik. Tamás Nándor írása.

A luzitánok, talán először focitörténelmük során, úgy döntöttek, hogy nem halnak bele a szépségbe, inkább a szervezett, „iparos” labdarúgás útját választják, s lám, ez aranyérmet eredményezett számukra. Mivel gyakran előrevetíti az elkövetkező évek futballtrendjét a nagy tornát nyerő csapatok stílusa, vélhetően a taktikus, rendkívül aprólékosan megtervezett foci korszaka köszönt ránk.

Tetszik vagy sem, tulajdonképpen a magyar válogatott is ennek stílusnak a jegyében jutott ki az Európa-bajnokságra és aratott sikert, hiszen kevesen hittük előzetesen, hogy csoportelsőként megyünk tovább a nyolcaddöntőbe. Amint kicsit elszaladt velünk a ló és felszabadultan, tét nélkül futballoztunk, beleszaladtunk egy adok-kapokban Portugália ellen, három gólt rúgtunk a későbbi Eb-győztesnek, de hármat kaptunk is tőlük.

Nem kizárt, hogy élvezetes, kreatív futballt mostanság csak akkor láthatunk majd, ha egy csapat nem veszi figyelembe, mit kért tőlük az edző az öltözőben. Ám örök optimistaként bízom benne, hogy előbb-utóbb visszatérnek a renitens zsenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!