Sport

2016.07.09. 13:48

Az én Eb-m: Bács Zoltánnak örök emlék marad a magyar–portugál

Debrecen - Az egyetemi vezető élete legnagyobb sportélménye lett a magyarok Eb-szereplése.

Debrecen - Az egyetemi vezető élete legnagyobb sportélménye lett a magyarok Eb-szereplése.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja köztudottan a labdarúgás szerelmese, így nem meglepő, hogy három mérkőzésen is a helyszínen szurkolt a magyarok sikeréért.

– Bár nem tudom, mire alapoztam, de már januárban megvettem azokat a jegyeket, amelyek a nyolcaddöntőre szóltak. Abban reménykedtem, hogy nem kapunk ki az első három meccsen, és akkor majd továbbléphetünk, ám ilyen remek szereplésben nem hittem – kezdte az egyetemi vezető. – Az egészben azt tartom a legnagyobb dolognak, hogy harmincezer magyar gyűlt össze a világ minden tájáról a labdarúgó-válogatottunk miatt, itthon pedig megmozdult az egész ország. Felejthetetlen marad az a mindent elsöprő elszántság, ami a csapat mellett a drukkereket is jellemezte. Eddig a Loki Levszki elleni diadalát – ami Bajnokok Ligája csoportkört ért – tartottam a legnagyobb sportélményemnek, de az Eb-szereplésünk ezt túlszárnyalta.

Bács Zoltán érti is a futballt, ezért a kontinenstorna értékelésére is felkértük. – Ismét bebizonyosodott, a legnagyobb sztárok ki vannak zsigerelve. Ennek is köszönhető, hogy a belső, lelki tartalékokkal felvértezett kisebb gárdák meglepetéseket tudtak okozni. A magyar–portugál mérkőzést az Eb meccsének tartom, de az a megalkuvás nélküli játék, amit a mieink Izland ellen produkáltak a második félidőben, az is emlékezetes marad. Nem lenne baj, ha Portugália nyerne vasárnap, mert akkor az Európa-bajnokot tudnánk legyőzni, vagy éppen megszorongatni a világbajnoki selejtezőben.

HBN–BN


Budapest – Ezrek ünnepeltek Budapest belvárosában szerda este, a Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzés után, a forgalmat több főközlekedési úton is leállították.


Debrecen – Itt egy újabb adag fantasztikus kép, ezúttal a belvárosi pillanatokat mutatjuk meg.


Úgy tűnik, Cristiano Ronaldo is nehezen viselte a szerdai meccs izgalmait. Dzsudzsák Balázs második vezető gólját a sztárfocista egy dühkitöréssel nyugtázta.


Budapest – Az európai szövetség (UEFA) szavazásán Gera Zoltán szerdai, portugálok elleni gólját választották a csoportkör legszebb találatává a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!