Sport

2016.06.06. 09:39

Ötpontos győzelmet aratott a DEAC a szezon utolsó mérkőzésén

Debrecen - Lassú kezdés után, példás hozzáállással nagyszerű győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Békés otthonában. Mivel nem sikerült ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett 14 pontos hátrányt, így a hatodik helyen végeztek a hajdúságiak a bajnokságban, a szezontól azonban szépen búcsúztak.

Debrecen - Lassú kezdés után, példás hozzáállással nagyszerű győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Békés otthonában. Mivel nem sikerült ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett 14 pontos hátrányt, így a hatodik helyen végeztek a hajdúságiak a bajnokságban, a szezontól azonban szépen búcsúztak.

Hiába vezetett Nagy Botond hárompontosával 3-2-re a DEAC, az első találkozóhoz hasonlóan ismét bennmaradtak az öltözőben a játékosok, és szinte minden akcióból kosarat kaptak. A negyedik percben Krstic büntetőivel már tíz volt közte (16-6), de a vendégek szép lassan belelendültek a fülledt júniusi hőségben. Pontos távoli dobásaiknak köszönhetően két pontra zárkóztak Pék Dávidék, ám egy békési időkérés után újra megtört a lendületük. Az első negyedet a hazaiak egy 11-0-s rohanással zárták, így korán nehéz helyzetbe kerültek a cívisvárosiak.

A folytatásban a DEAC legnagyobb fegyvere a hárompontosai voltak, míg a vendéglátók gyorsindításokkal és palánk alatti centermunkával operáltak. A csapatok védekezésétől egyik edzői stáb sem lehetett lenyűgözve, hiába váltottak többször is felállást mindkét oldalon. Nagyon hullámzó volt a mérkőzés, többször is sikerült pár pontra felzárkózniuk a debrecenieknek, pár perc múlva azonban újra kétszámjegyű volt a különbség. A nagyszünetben hétpontos békési előnyt mutatott az eredményjelző.

Sokkal motiváltabban lépett parkettára a DEAC a fordulás után, s a nagyszerűen játszó Filip Patkovic vezetésével négy perc után már egyenlő volt az állás (59-59). Az első húsz percben pocsékul működő hátsóalakzat már sokkal jobban muzsikált, s bár akadtak hibák, a fiúk lelkesedése nem apadt. A játékrészt Kovács Imre közelije zárta, így már a hajdúságiaknál volt az előny, sőt az ötödik hely megszerzésének reménye is felcsillant.

A záró felvonásban végig megtartotta előnyét Dr. Nagy Ágoston csapata, ám jelentősen növelnie nem sikerült azt, így reális esély már nem volt a 14 pontos hátrány ledolgozására. A DEAC játékosait azonban dicséret illeti, hiszen kellő akarással az alapszakasz után ismét nyerni tudtak a békési oroszlánbarlangban, s bár az ötödik hely végül nem lett meg, szépen zárták a szezont.

Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 91 – 96 (31-18, 24-30, 15-25, 21-23)

DEAC: Patkovic 35, Vas 2, Pék 10/6, Nagy Be. 14/12, Nagy Bo. 21/12 cserék: Kovács 6, Erdei 6, Szarka 2, Opre -, Lippai -.

Dr. Nagy Ágoston: Egy korszak a mai meccsel véget ért. Naponta történnek életbevágó dolgok a világban, a kosárlabdázás csak egy játék az élet sűrűjében. Számunkra, és akik pályára léptek Békésen, ma azt bizonyították be ezzel a diadallal, hogy nekik, nekünk ez a mindenünk. Csodálatosan küzdöttek és úgy koncentráltak, mint a bajnoki döntőben tavaly. Büszke vagyok rájuk. Azzal a gondolattal zárnám az éves munkánkat, hogy “a kosárlabda nem élet s halál kérdése, sokkal több annál”. Köszönöm a csapatnak az élményt és sok sikert mindenkinek!

- debka.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!