Sport

2016.06.03. 18:39

DEAC: az ötödik hely a tét a Békés elleni meccsen

Debrecen - Legalább 15 pontos győzelmet kell aratniuk a debrecenieknek.

Debrecen - Legalább 15 pontos győzelmet kell aratniuk a debrecenieknek.

Idegenben, a Békési SzSK otthonában kell kiharcolnia a másodosztályú férfi kosárlabda bajnokság ötödik helyét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi csapatának. A párharc első mérkőzését, Debrecenben a Békés nyerte 88–74-re, dr. Nagy Ágoston tanítványai a vasárnap 18 órától kezdődő összecsapáson javíthatnak.

Nem ment

Kedden találkoztak legutóbb a felek az Oláh Gábor utcán: gyengén kezdett a DEAC, azonban idővel belendültek a cívisvárosiak, akik a vezetést is átvették. A negyed végül mégis 24–23-as vendég előnynél zárult. A következő etapot ha kicsivel is, de Nagy Botondék hozták 21–19-re. A szünet után dőlt el a hajdúságiak sorsa, akik összességében 14 pontos vereséget szenvedtek, és így nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A találkozó után Nagy Ágoston, a DEAC vezetőedzője azt mondta, ő hisz benne, hogy vasárnap le tudják dolgozni a hátrányukat, és megszerzik az ötödik helyet.

A két egylet közel hasonló teljesítményt nyújtott az alapszakasz során is. A Békés a második, a DEAC a harmadik helyen végzett, előbbi a lejátszott 22 meccsből tizenhetet, utóbbi tizenhatot tudott megnyerni.

Amennyiben a debreceniek legalább 15 ponttal megverik a Békést, akkor övék az ötödik hely, ellenkező esetben a hatodik pozícióban zárnak.

Nagy Ágoston vezetőedző a bajnokság kezdete előtt azt nyilatkozta, hogy a tavalyi bajnoki döntő elvesztése után idén már egyértelmű céljuk a feljutás kiharcolása, melyhez minden feltétel adott. A DEAC a remek szezonkezdet után kissé megtorpant, és távol került a terveitől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!