Sport

2016.05.23. 11:25

Nem csak a pályán vitézkednek: anyagilag is stabil lábakon áll a kézicsapat

Debrecen - Egyre erősebb és komolyabb a DVSC női kézilabdacsapatának anyagi háttere.

Debrecen - Egyre erősebb és komolyabb a DVSC női kézilabdacsapatának anyagi háttere.

A DVSC Kézilabda Kft. 2015. évi számviteli törvény szerinti beszámolójának jóváhagyása vár a debreceni közgyűlésre a soron következő, csütörtöki ülésen. Köztudomású, a DVSC Kézilabda Kft-ben meghatározó befolyással, 97,2 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A Loki kézilabdacsapatát működtető társaság tavalyi évet érintő beszámolója 2014-hez viszonyítva jelentősen megváltozott gazdasági helyzetű céget mutat be. Kiemelendő, hogy 69,5 millió forintról 245.6 millióra változott a mérlegfőösszeg, ezen belül a pénzkészlet és a tárgyi eszköz állomány növekedése is jelentős. Egy esztendő alatt az anyag-, illetve a személyi jellegű ráfordítások együttes összege nagyjából 55 millió forinttal nőtt, megjegyzendő, a mérleg pozitív eredményt mutat.

A debreceni önkormányzat a klub támogatásaként tőkepótlást határozott el 2016-ra, aminek az összege 70 millió forint. A határozati javaslat szerint ennek módja 100 ezer forint törzstőke emeléssel egybekötött 69.9 millió forint tőketartalékba helyezésével történik. A törzstőke emelés miatt módosítani kell a társasági szerződést – ennek az elfogadása is a közgyűlésre vár csütörtökön.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!