Sport

2016.04.12. 18:25

Nem görcsöl fölöslegesen

Debrecen - A Loki kapusa, Verpecz István élni tudott a hirtelen jött lehetőséggel és magabiztosan teljesít.

Debrecen - A Loki kapusa, Verpecz István élni tudott a hirtelen jött lehetőséggel és magabiztosan teljesít.

Hosszú böjt után állhatott újra a DVSC-TEVA hálója elé Verpecz István, már ami a bajnoki mérkőzéseket illeti, ugyanis a 2015/2016-os szezonban eddig szinte végig Bozidar Radosevic-csel kezdődött a hétszeres bajnokcsapat összeállítása. A horvát labdarúgó azonban március 20-án olyan kapitális hibát vétett, amelynek gól és vereség lett az eredménye az MTK ellen. Ezt követően döntött úgy a szakmai stáb, hogy a következő, Fradi elleni meccsen Verpecznek ad lehetőséget, aki élt is ezzel és a zöldek elleni derbi után a Videoton majd a Paks ellen is ő játszott.

Segítség a társaktól

– Igyekeztem a tréningeken és az edzőmeccseken is a legjobb tudásom szerint teljesíteni, arra készültem, ha lehetőséget kapok, élni tudjak vele – nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak a 29 éves kapus. – Éppen ezért nyugodt maradtam és nem „görcsöltem rá” a feladatra. Azt azért szeretném megjegyezni, hogy a játékostársaim nagyon megkönnyítik a dolgomat, mindenki fegyelmezetten védekezik, ezért nekem is sokkal könnyebb jól védeni. Azon leszek, hogy ez így maradjon az idény hátralévő meccsein is – jelentette ki Verpecz.

A debreceniek a hét közepén is pályára lépnek, szerdán 18 órától (élőben: www.haon.hu) a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját vívják a Ferencváros ellen a Groupama Arénában. Az első mérkőzésen nem esett gól a Nagyerdőn.

Koncentráltan, alázattal

– Nyilván tisztában vagyunk az ellenfél erényeivel, tudjuk, mire kell fokozottan figyelnünk, de ezeket most nem szeretném részletezni. Az idegenbeli találkozó vélhetően másabb lesz, mint a Nagyerdei Stadionban lejátszott, de szeretnénk sikeresek lenni a fővárosban is. A meccs tétjétől függetlenül mindig kiélezett összecsapásokat vív egymással a két csapat, s most egyik gárda sem titkolja, hogy a sorozat fináléjába szeretne jutni. A másfél héttel ezelőtti bajnokin mi bizonyultunk jobbnak 2–1-re, emiatt biztosan van bennük revánsvágy, de ez legyen az ő dolguk. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy az előző mérkőzéshez hasonlóan koncentráltan, megfelelő alázattal futballozzunk és akkor elérhetjük a célunkat, azaz bejuthatunk a Magyar Kupa döntőjébe – vélekedett Verpecz István.

A Ferencváros–DVSC-TEVA MK-mérkőzést követően hétvégén újabb rangadó vár a lokistákra, ezúttal az OTP Bank Ligában, szombaton este az Újpest látogat a Nagyerdei Stadionba.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!