Sport

2016.04.28. 16:32

Hell 22. Miskolc Rally - Egyet előrébb lépnének

Debrecen - A Miskolc Ralin is hasonlóan jó eredményt szeretne elérni a debreceni Bakó Rally Team csapatában versenyző Drávucz Olivér – Apkó András kettős, mint Egerben. Vagy inkább mégsem, mert a cél, hogy egyet előrébb lépjenek. A győzelemért mindent meg is tesznek. Még egy gyors tesztet is beiktattak a srácok az éles bevetés előtt.

Debrecen - A Miskolc Ralin is hasonlóan jó eredményt szeretne elérni a debreceni Bakó Rally Team csapatában versenyző Drávucz Olivér – Apkó András kettős, mint Egerben. Vagy inkább mégsem, mert a cél, hogy egyet előrébb lépjenek. A győzelemért mindent meg is tesznek. Még egy gyors tesztet is beiktattak a srácok az éles bevetés előtt.

Nagy erőbedobással készültök a miskolci futamra?

- Igen. Olyannyira, hogy egy nappal a verseny előtt mi még részt veszünk egy teszten. Egy kis tréning sosem árt a fejlődésünk érdekében. Véleményem szerint egy hosszú mérkőzés előtt állunk. Mentem már esti gyorsokon, felemás érzés volt. A lámpasor belövése nagyon fontos szempont, erre mindenképpen figyelni fogunk. Annyi előny lesz benne, hogy ugyanazokon a gyorsokon fogunk menni, ahol előtte világosban is. Ez sokat javít azért a helyzeten. Az első nap nehézségei talán a jó lámpabeállítás és a fehér aszfalt lehet, ami köztudott, hogy nagyon csúszik szárazon is. De hát mindenki ezen fog menni, nincs ezzel semmi gond. Nehéz körülmények adódhatnak, viszont így tanul az ember.

Van számotokra újdonság gyorsasági szakaszok tekintetében?

- Hál’ istennek nem ismerem a pályát annyira, mert Egerben az volt a tapasztalatom, hogy amelyik gyorsaságit nem ismertem, azt itinerből elhittem. Amit meg ismertem, ott meg nem mentem olyan jól, mert ott volt az emlékezetből való autózás. Én jobban szeretek teljes mértékben improvizálni, mint egy betanult pályán menni. Sáta, Bükkszentkereszt, Parasznya azért valamennyire rémlik, mert versenyeztem régen rajta. Ami újdonság az a Mályinka, Sajókaza. Nem gondolom, hogy az első nap lesz a döntő, de azt igen, hogy nagyon pontos itinert kell írnunk.

Sikerült fizikailag és mentálisan is jobban felkészülni, mint Egerben?

- Igen, elégedetlen voltam a fizikai és szellemi teljesítményünkkel kapcsolatosan Egerben, és volt róla szó, hogy jobban kell mindkettőnknek erre mostantól figyelni. Én ennek úgy gondolom eleget is tettem. Rengeteget kardióztam, és fejben is napról-napra egyre inkább hangolódtam a versenyre. Andris is azt mondta, hogy „edzeget”, remélhetőleg komolyan veszi, mert bírnunk kell az iramot a többi ügyes versenyző mellett. Arról nem beszélve, hogy két hosszú versenynap előtt állunk.

Gondolom, a dobogós helyezésből nem szeretnél engedni?

- Mivel Német Lackóról tudjuk, hogy sok kilométer van a kezében és nagyon ügyes, oda kell figyelni majd rá. És persze sok a miskolci versenyző is, akik szintén okozhatnak meglepetést. Mégis

úgy vélem, hogy nagy hasznomra lehet a múltkori 150 versenykilométer, és talán most kamatoztatni tudjuk. A győzelemért megyünk, mint minden egyéb futamon. Sőt, inkább egyet szeretnénk előrébb lépni, és hát természetesen továbbra is törekszünk a fokozatos fejlődésünkre. Én hiszek benne, hogy valamivel még jobb lesz, mint az egri volt. Nyilván nem fogom túlvállalni magam, de szeretnék tempósan autózni, és dobogón állni.

- Tiba Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!