Sport

2016.03.11. 14:53

Pörgős hétvége a DEAC-nál

Debrecen - A Debreceni Egyetem férfi kosárlabda, kézilabda, futsal és labdarúgó csapatai is pályára lépnek március második hétvégéjén.

Debrecen - A Debreceni Egyetem férfi kosárlabda, kézilabda, futsal és labdarúgó csapatai is pályára lépnek március második hétvégéjén.

Újabb rangadó elé néznek a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabdázói a hétvégén, a múlt heti békési siker után az újdonsült listavezető Salgótarján látogat az Oláh Gábor utcába. Az összecsapás szombaton 17:30-kor kezdődik.

Az idei kiírásban már kétszer is találkoztak a csapatok, az őszi salgótarjáni bajnokin a hazaiak nyertek négy ponttal, míg pár nappal később a DEAC otthonában vágott vissza a vereségért a Hepp-kupában. A hazai pálya előnye mindenképp a cívisvárosiak mellett szól, ám nem lesz egyszerű dolguk, ha meg akarják szakítani a nógrádiak nyolc meccs óta tartó veretlenségi sorozatát.

- Szoros meccsre készülünk, bízom benne, hogy a saját tempónkban tudunk majd játszani, rengeteg apróság van, amire oda kell majd figyelnünk. Remélem, sikerül majd kizökkenteni őket a ritmusukból, hiszen bár sok szoros meccsük van, elég stabil a játékuk. Ránk nézve veszélyes lehet, ha a kényelmi zónájukban tudnak játszani – nyilatkozta Nagy Ágoston vezetőedző.

Változó teljesítményt nyújt mostanában a DEAC. Bár rendkívül meggyőzően kezdték az évet, két hete hazai pályán becsúszott egy nem várt vereség az Óbuda ellen, majd viszonylag könnyedén győzni tudtak a Békés otthonában. A nógrádi együttes nagyszerű formában érkezik Debrecenbe, bár kisebb sérülésekkel ők is küszködnek.

- Nagyon sokoldalú csapat a Salgótarján, így nem szabad abba a hibába esnünk, hogy külön-külön készülünk egyes játékosaikból. Az irányítójuk sérüléssel bajlódik, nem tudni pontosan, hogy hogy állnak majd ki. Nagy előny lenne, ha nem játszana Szabó Péter, hiszen bár többen is bevethetőek ezen a poszton, ő adja a fazont a csapatnak. A külső dobóikra nagyon oda kell majd figyelnünk, képesek nagyon gyenge dobószázalékra is, de akár meccseket is el tudnak dönteni. Tutus személyében pedig náluk játszik az egész mezőny egyik legjobb centere, aki ráadásul nagyon jó formában is van, kíváncsian várom, hogy hogy tudunk felnőni a feladathoz – zárta szavait Nagy Ágoston.

Komoly kihívás előtt a megye I-es futball csapat

A megye I-es férfi labdarúgó bajnokságban is folytatódnak a küzdelmek, a DEAC a Hajdúszoboszló SE otthonában küzd a pontokért. Ősszel 0-0-ra végeztek egymással a csapatok, sőt mi több, az azt megelőző DEAC - HSE derbi is 0-0-lal ért véget még a 2014/15-ös pontvadászat tavaszán. Ezek után nem lenne meglepő, ha a két remekül felkészített csapat csatáját egy gól döntené el, melyet remélhetőleg Sáfár László tanítványai szereznek majd. A találkozó szombaton 14:30-kor kezdődik Hajdúszoboszlón, a Sport utcában, Nagy Tamás Mihály játékvezetése mellett.

Egyértelmű esélyesként utazik Álmosdra Pöszmet Tibor csapata

Magabiztosan vezeti a megye II. északi csoportját a DASE labdarúgó csapata, most hétvégi ellenfele, a sereghajtó Álmosdi Hajdú SE 37 ponttal, nem kevesebb, mint százgólos különbséggel van lemaradva Pöszmet Tibor csapatától. A tavaszi nyitófordulóban a debreceni egyetemisták 3-1-es győzelmet arattak a középmezőnyben tanyázó Létavértes ellen, ezzel még szilárdabbá tették első helyüket a táblázaton, míg az álmosdi együttes Vámospércsen vendégszerepelt, ahol 5-0-ra kikapott.

A Létavértes elleni győztes csapatból egészen biztosan nem számíthat a DASE a részleges combizom szakadást szenvedett Németh Norbert Adrián játékára, valamint a csapatkapitány, Takács István Tamás pályára lépése is kérdéses. Az összecsapást szombaton 14:30-tól rendezik Álmosdon, a játékvezető Csizmadia Mihály lesz.

Konyáron vendégszerepel a DEAC II

Második tavaszi mérkőzésére készülhet a megye II. déli csoportjában vitézkedő DEAC II. alakulata, a képzeletbeli dobogó legalsó fokáról vághat neki az előtte álló feladatnak. Katona László tanítványainak a tizenegyedik helyen álló Konyári SE otthonából kell elhozniuk a három pontot, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Igaz ez akkor is, ha azt vesszük alapul, hogy a házigazdák idén még nem léptek pályára bajnoki mérkőzésen, így aktuális formájukról nincs képünk. A legutóbbi fordulóban lejátszott Pocsaj elleni rangadó is önbizalommal töltheti el az egyetemi csapatot, akkor 3-2 arányban diadalmaskodtak közvetlen riválisuk ellen és tovább tapadtak az élen tündöklő Kaba-Báránd duóra.

Hogy a múlt heti jó forma kitart-e, Konyárról is el tudja-e hozni a pontokat a DEAC II, szombaton 14:30-tól derül ki. A játékvezető Pál Gábor lesz.

A DEAC férfi futsal csapata a Kastélydombi SE ellen játssza a bajnokság 19. fordulójának mérkőzését, március 14-én, hétfőn 20:30-tól Monoron.

A DEAC férfi kézilabdázói a Balmazújváros otthonában lépnek pályára az NBII-es bajnokság hétvégi fordulójában március 13-án, vasárnap 14 órától.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!