Sport

2016.02.19. 10:02

Novakovics a FIFA-nál követeli a pénzét

Debrecen - A klub szerint nem alkalmas a játékra, a kapus azonban éppen az ellenkezőjét állítja.

Debrecen - A klub szerint nem alkalmas a játékra, a kapus azonban éppen az ellenkezőjét állítja.

A nemzetközi labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult a DVSC-TEVA sérült kapusa, Nenad Novakovics, a hálóőr azt állítja, egy esztendeje nem kap fizetést a klubtól. A futballista áprilisban dőlt ki, de állítása szerint már edzésre kész, ennek ellenére a Loki elnöke nemrég azt nyilatkozta, Novakovics pályafutásának valószínűleg vége van. A szerb játékosnak 2017-ig élő szerződése van.

– Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Napról napra egyre jobb állapotban vagyok. Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a 2015 áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést. Ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van – mondta a kapus a Borsnak.

Megkeresésünkre Róka Géza klubigazgató elmondta, Novakovics az áprilisi műtéte óta nem tudott megfelelő állapotba kerülni, azóta táppénzen van. – Tudunk róla, hogy beadvánnyal fordult a nemzetközi szövetséghez, megvizsgáljuk hamarosan a pontos körülményeket és annak fényében reagálunk az ügyben – fogalmazott a Naplónak Róka.

A klub délben ki is adott egy közleményt, melyben többek között ez áll: „Mint ismert, Nenad Novakovics 2012 júliusában súlyos sérülést szenvedett, a térdében elszakadtak a szalagok, és 18 hónapig nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Akkor a klub anyagilag hozzájárult a játékos németországi műtétjéhez, és amíg sérült volt – vagyis másfél év alatt – 18 millió forintot fizetett a labdarúgónak.

Tavaly áprilisban a kapus érrendszerével akadt gond, ami nagyon veszélyesnek bizonyult, ezért sürgősen meg kellett műteni, és azóta nem tud a csapattal edzeni. A klub – a táppénzen felül – felajánlott 15 millió forintot Nenad Novakovicsnak, aki azonban ezt nem fogadta el, magasabb igényekkel lépett fel a DVSC-vel szemben.

Amennyiben nem lesz megállapodás a klub és Novakovics között, a játékos FIFA-hoz küldött beadványa alapján születik majd döntés az ügyben”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!