Sport

2016.01.11. 11:14

Szilveszteri pingpongcsaták Debrecenben

Debrecen - Nagy Balázs először indult a debreceni versenyen, s egyből elnyerte a vándorkupát.

Debrecen - Nagy Balázs először indult a debreceni versenyen, s egyből elnyerte a vándorkupát.

Immár 12. alkalommal rendezték meg Debrecenben a Szilveszter Kupa elnevezésű asztalitenisz tornát. A hagyományos viadalra a cívisváros és vonzáskörzetének legjobb játékosai kaptak meghívást, így Hajdúszoboszlóról, Karcagról, Szolnokról, Mezőtúrról, Hortobágyról és Apagyról is érkeztek sportolók. Az év utolsó megmérettetésén 8 asztalon hét órán keresztül pattogott a labda. A verseny egyik érdekessége, hogy a debreceni születésű - a végső győzelemre is esélyes -, jelenleg Norvégiában játékos-edzőként dolgozó Horváth Ferenc a szlovák nemzetközi verseny helyett a hajdúságit választotta. A remek sportember elmondta, azért döntött így, mert számára elsőrendű fontossággal bír Debrecen, az a város, amely lehetőséget biztosított számára arra, hogy éljátékossá váljon.

A meghívásos verseny izgalmakban bővelkedő meglepetések sorozatával ajándékozta meg a szépszámú nézőközönséget, melynek egyéni győztese az apagyi csapatban játszó Nagy Balázs lett, aki egy évig őrizheti a vándorkupát. Kiemelendő, hogy Nagy először állt asztalhoz ezen a megmérettetésen. Orbán Zsolt végzett másodikként, Rózsa Tamás és Galgóczi Balázs harmadik helyezést ért el a főtáblán. Vigaszágon Posta László, Takács Zoltán, Marázi Pál és Terdik Csaba lett a sorrend.

Párosban körmérkőzés döntötte el a dobogós helyezések sorsát. A Rózsa Tamás, Horváth Ferenc alkotta páros kiemelkedett a mezőnyből, a második helyet Bándy Zsolt és Papp Zsolt szerezte meg, megelőzve a Fülöp Gergely és Papp Dávid egységet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!