Sport

2016.01.27. 10:48

Megtalálták a nejlonszatyorból Messi-mezt készítő kisfiút

Az egész világon keresték a kisfiút, aki az argentin focista legnagyobb rajongója lehet. 

Az egész világon keresték a kisfiút, aki az argentin focista legnagyobb rajongója lehet. Megtalálták Messi legnagyobb rajongóját, azt a kisfiút, aki nemrégiben egy csíkos nejlonszatyorból készített magának egy mezt a focista nevével. A kép körbejárta a világot, de senki nem tudta, ki szerepel rajta, Messi viszont azt mondta, ha kiderül hol él a gyermek, szeretne küldeni neki egy igazi mezt.

Egyes források szerint a képen az Afganisztánban élő ötéves Murtaza Ahmadi szerepel, más híradások viszont arról számoltak be, hogy egy iraki fiú látható a fotón. Az Ausztráliában élő, de afgán származású Azim Ahmadi pontot tett az ügy végére, ugyanis azt állítja, az eredeti képen az unokaöccse, Murtaza látható. A férfi ennek bizonyításaként mutatott egy fotót rokonáról, amelyet összehasonlítottak az eredeti képpel, a hasonlóság pedig szembetűnő.

Azim a képet látva kapcsolatba lépett testvérével Ariffal, aki megerősítette, hogy a fia látható azon a képen, amely alapján keresik a gyereket. Arif elmondta, hogy a szatyorból készült mezt a legidősebb fia, Hamayon készítette Murtazanak és ő töltötte fel a Facebookra a fotót. A család Afganisztán egy keleti tartományában, Ghazniban él a Jaghori kerületben.



Arif kiemelte, a gyerekei nagyon szeretik a focit és Messit, de mivel ő egy egyszerű farmer, nem engedheti meg magának, hogy valódi mezt vásároljon a gyermekének, ezért döntöttek úgy a fiúk, hogy nejlonszatyorból készítenek maguknak ruhát. Az édesapa hozzátette, fia nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy híressé tette őt a kép. A gyermek egyébként a barátaitól tudta meg, hogy a fotója körbejárta a világot, nekik ugyanis nincs internet hozzáférésük.

- Murtaza azt reméli, hogy ha segítenek neki, személyesen találkozhat Messivel és a későbbiekben, ha elég jó lesz, szeretne olyan futballistává válni, mint példaképe - fogalmazott Arif. Ha viszont tényleg Murtaza látható a képen, akkor a Kurdish TV riportja ellentmond annak, hogy az eredeti fotón valójában egy iraki kisfiú, egy bizonyos Homin látható.

(BBC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!