Sport

2016.01.25. 13:20

Bravúr-ezüst a fiatal TÁG-os csapattól

Debrecen - A debreceni fiúk második, míg a lányok hatodikok lettek az országos döntőben.

Debrecen - A debreceni fiúk második, míg a lányok hatodikok lettek az országos döntőben.

A középiskolások számára kiírt kosárlabda diákolimpia országos döntőjének Veszprém adott otthont, ahol a debreceni Tóth Árpád Gimnázium képviselte Hajdú-Bihar megyét a fiúk és a lányok küzdelmében is.

A Ráthonyi Tamás által irányított fiú alakulat igazán kitett magáért, annak ellenére, hogy a riválisoktól négy évvel fiatalabb játékosokkal vették fel a harcot, meg sem álltak a döntőig. A debreceniek a csoportküzdelmek során legyőzték törökbálinti, szombathelyi és tiszaújvárosi ellenfelüket, majd az elődöntőben az újbudai gárdát múlták felül. A cívisek a fináléban a körmenidekkel meccseltek, s végül 63–42-re kikaptak, így ezüstéremmel térhettek haza az országos megmérettetésről. Bár a döntőt elbukták, így is minden dicséretet megérdemelnek a TÁG-os fiatalok a szereplésükért. Plusz siker a hajdúságiak számára, hogy a torna álomcsapatába beválasztották Tóth Bencét.

– Előzetesen már az is nagy dolog volt, hogy bejutottunk az országos döntőbe, ez az eredmény pedig valóban nagyszerű siker. A finálé részvevői közül mi voltunk a legfiatalabbak, nyugodtan kijelenthetem, hogy erőn felül teljesítettünk a jóval, több esetben négy évvel idősebb ellenfelek ellen. Sajnos elég „nomád” körülmények jellemezték a tornát, 27 óra alatt négy meccset játszottunk, nem kaptunk meleg ételt ebédre, majd a végjátékra úgy készültünk, hogy vasárnap délelőtt el kellett hagynunk a szállodát, s a csarnok aulájában pihentünk a találkozó előtt. A döntőre nagyon elfáradtunk, a Körmend teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet – nyilatkozta Ráthonyi Tamás, az ezüstérmes alakulat edzője.

A lányok mezőnyében a TÁG-os hölgykoszorú a hatodik helyet szerezte meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!