Sport

2015.12.09. 17:17

Lakva akarja megismerni a játékosait Tiselj

Debrecen - Edzőtáborba vonul a Loki, a csapat felkészüléséhez még két szakember is hozzájárul.

Debrecen - Edzőtáborba vonul a Loki, a csapat felkészüléséhez még két szakember is hozzájárul.

December elsején vette át a DVSC-TVP irányítását Tone Tiselj, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes tréner, aki az első hivatalos debreceni edzését követően azt mondta, egy hét elteltével már tisztább képet tud alkotni a gárdáról. A megadott idő eltelt, a Hajdú-bihari Napló kíváncsi volt a szlovén mester benyomásaira.

Jó szellemben

– Egy igazi profi klubhoz érkeztem, ahol mindenki maximálisan a feladatára koncentrál. Debrecen igazi sportváros, ahol minden feltétel adott az ideális munkához. Amit az első héten tapasztaltam abból semmi sem lepett meg, az egyesületnél mindenre odafigyelnek az emberek. Erre jó példa, hogy a megérkezésemet követő héten már angoltanárhoz járnak a lányok – kezdte a beszélgetést Tiselj, aki elárulta, még nem nagyon ismerkedett meg a várossal, ugyanis főként a szálloda a csarnok között ingázik. – A lányokról annyit, hogy jó szellemű sportolók alkotják a gárdát, akik tanulni és dolgozni is akarnak, s ez mindenképpen pozitív dolog a jövőt illetően. Eddig három edzőmeccset játszottunk, ahol számomra a védekezés és a visszarendeződés volt a legfontosabb tényező, mert a megítélésem szerint ez a kézilabdázás alapja. Ezt bizonyította a most zajló női világbajnokságon a Montenegró-Magyarország mérkőzés is.

Nánási „kiküldetés”

A szlovén edző javaslatára a felkészülési programba bekerült egy ötnapos hajdúnánási edzőtábor, ami szombaton kezdődik. – Azért van szükség erre az összetartásra, mert fontos, hogy minél jobban megismerjük egymást a játékosokkal, ugyanis január elején több komoly feladat is vár ránk, megyünk az MTK-hoz és jön a Vác. Az edzőtáborban csakis a kézilabdára kell koncentrálniuk a lányoknak, minden mást kizárhatnak az életükből. Ráadásul csapatépítés szempontjából is jó lesz ez az öt nap, bár a hangulat remek a csapat háza táján – mondta a szakember.

Segítség érkezik

A klubvezetéstől megtudtuk, Tiselj kérésére két szakember is érkezik a Lokihoz, hogy munkájával segítse a csapatot. – Egy magasabbra vágyó egyesületnél mindig fontos, hogy a lehetőségeket maximálisan kihasználják. Ezért is érkezik néhány napra két kollégám Szlovéniából. Egy erőnléti edző és egy videóelemző-statisztikus, akik segítenek a DVSC-nél dolgozó szakembereknek, hogy még tökéletesebben tudják használni a rendelkezésre álló eszközöket – reflektált a felvetésre a szlovén vezetőedző, akitől megkérdeztük, szükségesnek érzi a csapat megerősítését a tavaszi idény előtt?

– Minden posztra van két megfelelő játékosunk, mindössze Karnik Szabina van egyedül a jobbátlövő pozícióban. Ezen a poszton ránk férne az erősítés, de nem egyszerű a feladat, hiszen a kézilabdázásban ez a legkritikusabb pont. Nyitott szemmel járunk a világban, de nem akarunk kapkodni – zárta a gondolatmenetet Tiselj.

HBN-Boros Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!