Sport

2015.12.28. 08:37

Kétezer fiatal focista versengett Debrecenben, és még a jótékonyság is belefért

Debrecen - Három nap, nyolc sportcsarnok, 350 mérkőzés – ez volt a Karácsony Kupa.

Debrecen - Három nap, nyolc sportcsarnok, 350 mérkőzés – ez volt a Karácsony Kupa.

Nagy közönségsikerrel zárult a 25. jubileumi OTP Bank Karácsony Kupán nemrégiben. Közel 120 csapat 2000 fiatalja (7–12 éves) vett részt Európa legnagyobb téli versenyén, mely egyben a Huszti Péter Emléktorna is.

Nyolc sportcsarnokban 350 mérkőzést játszottak a gyerekek, a viadalon ezúttal 53 külföldi csapat szerepelt. Az egyik legsikeresebb éve volt ez a torna főszervezője, az Olasz Focisuli számára, mely három éremmel (egy arany, egy ezüst, egy bronz) és több jó helyezéssel is büszkélkedhet.

A tornán jótékonysági akciót szerveztek olyan magyarlakta terület ifjú focistáinak, akik nehezebb körülmények között sportolnak. A Técsői Református Líceum ifjú sportolóinak gyűjtöttek sportcipőket, focicipőket, illetve labdákat, szaloncukrot és édességet.

Técső, a Máramarosi-medence völgyében fekvő kis település líceumának igazgatója, Ambrus Pál meghatottan vette át és köszönte meg az ajándékokat, melyeket az Olasz Focisulis, DLA-s, újpesti, békéscsabai, és több hazai klubban szereplő gyerekek szülei, valamint a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói ajánlottak fel szeretettel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!