Sport

2015.11.12. 12:18

Mintegy ezer fő rajtol szombaton a Nagyerdőn

Debrecen - A terepfutás napja lesz szombaton Debrecenben, a Nagyerdőn több színvonalas versenyt is lebonyolítanak.

Debrecen - A terepfutás napja lesz szombaton Debrecenben, a Nagyerdőn több színvonalas versenyt is lebonyolítanak.

A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Debreceni Friss Oxigén Alapítvány rendezi 2016. év Magyar MezeiLiga sorozat II. fordulóját. A felnőttek versenyéhez kapcsolódóan az utánpótlás korcsoportokban három korosztályos ligát is meghirdetnek, így összességében négy korosztály (Mezei Futó Magyar Liga, Mezei Futó Junior Liga, Mezei Futó Ifjúsági Liga, Mezei Futó Serdülő Liga) verseng majd. Érdekesség, hogy a ligával egy napon és egy helyszínen bonyolítják le az Oxigén Kupát is.

A nap 10 órakor az Oxigén Kupa legfiatalabb korosztályával kezdődik, míg a Mezei Liga „profi” futószámai a serdülő leányok rajtjával, 12.50 perckor indul, és 14.30-kor fejeződik be a felnőtt férfiak 10000 méteres futásával.

Várhatóan a liga korcsoportos versenyszámaiban a hazai távfutás női és férfi élmezőnye is rajthoz áll. A verseny jelentőségét növeli, hogy december 12-13-án rendezik meg a Mezei Futó Európa-bajnokságot, melyre lehetőség lesz az indulás jogát kivívni.

Az előzetes információk szerint a rajthoz állók száma elérheti az ezer főt is. Részletes információt  itt a  és itt  találhatnak az érdeklődők.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!