Sport

2015.07.04. 10:26

Bronzos magyar bajnokságot zártak a hajdúsági úszók

Győr - Biczó Bence és Holoda Péter is két-két harmadik helyezést ért el a győri országos bajnokságon.

Győr - Biczó Bence és Holoda Péter is két-két harmadik helyezést ért el a győri országos bajnokságon.

A CXVII. Úszó Országos Bajnokság utolsó előtti, hetedik versenynapján két hajdúsági érdekeltségű sportoló is rajtköre állt a döntőkben Holoda Péter és Biczó Bence személyében.

A z 50 méteres férfi gyorsúszás döntőjébe Holoda a legjobb idővel került be, ám a fináléban Takács Krisztián és Bohus Richárd is jobbnak bizonyultak nála, harmadikként zárt. A Hajdúszoboszlói Árpád SE versenyzője a 100 méteres gyorsúszás döntőjében ugyancsak bronzérmet nyert, ám nem titkolta csalódottságát azzal kapcsolatban, hogy nem sikerült a világbajnoki kvalifikációhoz szükséges szintidőt úsznia.

Biczó Bence a 100 méteres pillangóúszás döntőjében mérettette meg magát, és ő is harmadik helyen végzett. A Debreceni Sportcentrum versenyzőjének nem ez volt a fő száma, 200 méteres pillangóúszásban indult néhány napja. 200 méteren a cél a világbajnoki kvalifikációs helyének megtartása volt, ám az idén remekelő Cseh László megelőzte őt, így Bence valószínűleg nem lesz a kazanyi utazókeret tagja. A debreceni versenyző a következőképpen értékelte a bajnokságot.

- Nagyon örülök, hogy harmadik helyen sikerült végeznem 100 méteres pillangóúszásban, mert igazából semmilyen gyorsaságom nincs, a 200 méterre készültünk - mondta Bence, aki 200 méteren szintén harmadik helyen zárt, így az őt megelőző Kenderesi Tamás és Cseh László képviselik majd Magyarországot ebben a versenyszámban a kazanyi világbajnokságon. - A szervezés nagyon tetszik, szép a környezet, az uszoda, örülnék, ha még két-három évig ide kellene jönni országos bajnokságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!