Sport

2015.07.31. 15:10

A Loki kapusa azt állítja, nehéz, de nem reménytelen a helyzet

Debrecen - Verpecz István szerint a képzett norvég játékosok kegyetlenül kihasználták a Loki hibáit.

Debrecen - Verpecz István szerint a képzett norvég játékosok kegyetlenül kihasználták a Loki hibáit.Megvívta első mérkőzését a norvég Rosenborg ellen az Európa Liga harmadik selejtezőkörében a DVSC-TEVA csapata. Több, mint tízezren látogattak ki a Nagyerdei Stadionba csütörtökön este, az ultráknak is hála remek hangulatú találkozón feszültek egymásnak a felek.

Egyértelműen jobban kapta el a fonalat a Loki, megnyomták az elejét Kondás Elemér tanítványai. Meg is lett az eredménye az offenzív játéknak, a 33. percben az ifjú Balogh Norbert szerzett vezetést a piros-fehéreknek. A szünet után azonban fordult a kocka, a vendégek kerekedtek felül, Mikkelsen és Helland révén az 58. minutumban már 2–1-et mutatott az eredményjelző, oda. A hajrára is maradt a puskaporból, előbb Mikkelsen, majd Bódi Ádám talált be, kialakítva ezzel a 3–2-es végeredményt.

A helyzet tehát nehéz, de közel sem reménytelen, ahogy arra Verpecz István, a DVSC kapusa is rámutatott, ha nem követnek el buta hibákat a jövő héten, lehet keresnivalójuk a trondheimi visszavágón.

Kihasználták a hibákat

– Úgy érezzük, hogy több volt ebben a meccsben. A remek első félidő után a másodikban jött egy tizenöt perces rövidzárlat, kaptunk egy gólt, amiben én is benne voltam, majd szabadrúgásból voltak eredményesek. Ahogy láttak egy kis szabad területet, rögtön kihasználták a lehetőséget, lekontráztak minket. Ennek ellenére jól játszottunk, csak demoralizálóak voltak a gólok, ellenfelünk kegyetlenül megtorolta hibáinkat. De úgy látom, van még esélyünk, meg kell próbálni odakint is győzelemre játszani – fogalmazott az összecsapás után Verpecz, aki úgy véli, meglehet a továbbjutás.

– Fizikálisan felvettük velük a versenyt, ezzel nem volt gond, csak a visszavágón majd jobban kell figyelnünk, nem szabad nekik üres területet hagyni, mert képzett játékosok alkotják a gárdájukat, gyorsan járatják a labdát. Szerencsére a végén még rúgtunk egy gólt, ezzel 3–2 lett, így lesz keresnivalónk a visszavágón – mondta a hálóőr.

Feldobta őket

Szerencsére nem üresen tátongó arénában kellett megvívnia ezt a fontos ütközetet a Lokinak, igen sokan voltak kíváncsiak, mire mennek a debreceniek a norvég rekordbajnok Rosenborggal szemben, egészen pontosan 10532 drukker látogatott ki a Nagyerdei Stadionba. A magas nézőszámot maguk a játékosok is díjazták.

– Örültünk, hogy sokan kilátogattak, jó hangulatot teremtettek, ami nagyon feldobott minket. Egészen más így játszani, nekünk és riválisainknak is, látszott is a Rosenborgon az első félidőben, hogy nem találta a ritmust, igaz, a szünet után meg mi maradtunk bent az öltözőben – mesélte Verpecz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!