Sport

2015.06.26. 15:01

Mégis marad az élvonalban a balmazújvárosi kézilabdacsapat

Balmazújváros - A létszámemelés miatt a következő szezont is az élvonalban tölthetik a balmazújvárosi kézisek.

Balmazújváros - A létszámemelés miatt a következő szezont is az élvonalban tölthetik a balmazújvárosi kézisek.A Kőnig–Trade Balmazújváros története során először szerepelhetett a férfi kézilabda NBI–ben a mögöttünk hagyott idényben. A csapat hiába rukkolt elő nagyszerű teljesítménnyel az alsóházi rájátszásban (a megszerezhető húsz egységből tizenegyet bezsebelt), a kiesést jelentő vonalat mégis az újvárosiak fölött húzták meg.

A pontvadászat befejezését követően ülésezett a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol balmazújvárosi szempontból remekül alakultak a fejlemények, hiszen a döntéshozók rábólintottak a létszámemelésre, így a 2015–2016–os bajnokságban 14 résztvevő – köztük a hajdúsági alakulat– viaskodik egymással. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a címvédő, kupagyőztes és Bajnokok Ligája finalista MKB–MVM Veszprém SEHA–ligás kötelezettsége miatt, csak a végjátékban kapcsolódik be a küzdelemsorozatba.

Boldogság és átalakulás

– Sokat dolgoztunk azért, hogy az élvonalban maradjunk, így nagy örömmel fogadtuk a bővítésről szóló hírt. Úgy vélem, az együttes a szezon második részében már kifejezetten jó produkcióval rukkolt elő, bár az alapszakaszban több alkalommal elszalasztottuk a kínálkozó lehetőségeket – fejtette ki az álláspontját a Naplónak a vezetőedző, Füzesi Ferenc.

A játékoskeret átalakulása már javában zajlik, eddig főleg távozókról szóló információk láttak napvilágot. Elhagyta a balmazújvárosiakat Bali Richárd (Gyöngyös), Oláh Tamás (PLER), Nikola Dzono (Zaglebie Lublin), Igor Cagalj (Maribor) és Marko Curuvija (MOL–Pick Szeged). Érkezési oldalon eddig csupán Paul Teodor neve szerepel.

– Rövidesen további kézilabdázók megszerzését jelentjük be. Főként magyarokban gondolkodunk, de a piac szűkössége miatt kénytelenek vagyunk külföldieket is szerződtetni. Optimális arányt szeretnénk létrehozni a hazaiak és a légiósok között. Paul Teodor személyében szlovák válogatott hálóőrt igazoltunk, aki a Veszprém kötelékébe tartozott, ellenben a bakonyiak kölcsönadták őt eleinte Csurgóra, majd Tatabányára. A tatabányaiaktól bronzéremmel búcsúzott, ebben a szép sikerben kulcsszereppel vállalt – vélekedett a tréner, aki hozzátette, egy ilyen szintű kapus minden alakulat életében roppant fontos szereppel bír.

Rövidesen nekivágnak

A játékosok jelenleg vakációjukat töltik, de a gondtalan hétköznapok rövidesen befejeződnek, ugyanis a következő hónap közepén már labdapattogástól lesz zajos a balmazújvárosi sportcsarnok.

– Július 13–án kezdjük meg a munkát, egy meccs kivételével összeállt a program. Július végén két alkalommal fogadjuk a Mezőkövesdet, majd augusztus 14-én és 15-én megrendezzük a Kastélykert Kupát, ahol hat kiváló gárda szerepel majd. Emellett biztosan összecsapunk az Orosházával és a Topolcanyval. Próbálunk olyan felkészülést biztosítani, amely mind ritmusában, mind a riválisok erősségében megközelíti az élvonal szintjét – mondta Füzesi.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!