Sport

2015.04.03. 11:49

Vége a böjtnek, indul a salakos szezon!

Debrecen - A legjobb honi vaspapucsosok mellett lengyel versenyzők alkotják a Debrecen–Miskolc derbi mezőnyét.

Debrecen - A legjobb honi vaspapucsosok mellett lengyel versenyzők alkotják a Debrecen–Miskolc derbi mezőnyét.

Közel féléves pihenőt követően a hét végén újra salakmotorversenyt rendeznek hazánkban, a honi szezonnyitó derbin Debrecen és Miskolc csapata méri össze erejét szombaton 14 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Az ígérethez hűen

Sokáig úgy tűnt, ezen a napon magyar csapatbajnoki viadalt láthat majd a salakszórásra kiéhezett publikum, ám egy szakági döntés értelmében később indul a négy gárdát felvonultató országos pontvadászat. Viszont a Debrecen Speedway SE vezetése úgy határozott, az előzetesen kijelölt időpontban sem a versenyzők, sem a szurkolók nem maradhatnak megmérettetés nélkül, ezért hozta „tető alá” a Debrecen–Miskolc párviadalt, ahol a magyar élversenyzők mellett lengyel vaspapucsosok ülnek motorra. A szervezők úgy állították össze a csapatokat, hogy közel azonos képességű pilóták küzdjenek egymás ellen, garantálva ezzel a minél kiegyensúlyozottabb, izgalmasabb versengést. A 14 futamból álló viadal érdekessége, hogy az utolsó két etapban a csapatok legjobbjai mérik össze erejüket, mintegy megkoronázva a versenyt.

Miesiac a csapatban

A cívisvárosi gárdában Tabaka József, Tihanyi Sándor és Tabaka Róbert mellett a közönségkedvenc Maciej Kuciapa és Karol Baran kapott helyet. A borsodiaknál a magyarok részéről Magosi Norbert és Benkő Roland került a csapatba, mellettük Dawid Lampart, illetve az utolsó pillanatban Dawid Stachyra helyett Pawel Miesiac áll a csapatvezető rendelkezésére. A miskolci alakulat ötödik tagja még kérdéses, a pozícóra egy fiatal tehetség érkezik Lengyelországból.

A nemzetközi csapatversenyre jegyeket a viadal napján, a Gázvezeték utcai stadion pénztáraiban lehet vásárolni. A szokásoknak megfelelően a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés.

HBN-BN


Debrecen - Az év első magyarországi salakmotoros viadalán Debrecen és Miskolc csapata méri össze erejét szombaton 14 órától a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadionban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!