Sport

2015.04.24. 13:43

Nézőpont: A pénznem boldogít?

<em>Legalábbis ezt állítják a jól ismert szólás kifacsarói, vagy azt, hogy a pénzen vehetünk cicát, a cica pedig boldogít. Vagy vehetünk rajta futballistát is, válogatottat, külföldit, honosított magyart vagy egzotikus színes bőrűt. A bankóval alaposan felturbózott csapattal pedig jöhetnek a sikerek, címek és trófeák, ami jó esetben újabb zöldhasúkötegekkel jár. Vagy nem</em>. Tamás Nándor írása.

Legalábbis ezt állítják a jól ismert szólás kifacsarói, vagy azt, hogy a pénzen vehetünk cicát, a cica pedig boldogít. Vagy vehetünk rajta futballistát is, válogatottat, külföldit, honosított magyart vagy egzotikus színes bőrűt. A bankóval alaposan felturbózott csapattal pedig jöhetnek a sikerek, címek és trófeák, ami jó esetben újabb zöldhasúkötegekkel jár. Vagy nem. Tamás Nándor írása.

Emlékszem, egy alkalommal éppen a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér válaszolta az ellenlábasok, illetve a Loki anyagi lehetőségeit firtató kérdésre, hogy ne feledjük: nem a pénz futballozik!

Ez ugrott be szerdán este fél nyolc előtt nem sokkal, amikor a debreceniek bravúros győzelmükkel, vert helyzetből felállva kiejtették a Ligakupából a Videotont. Az egyik oldalon a kezdőcsapatban és a kispadon is válogatott labdarúgók ültek – ennyit arról, hogy senkit nem érdekel a Ligakupa-sorozat –, míg a vendégeknél elsőre talán egy B-csapatnak csúfolt névsort olvashattunk az összeállítást böngészve.

A Debrecen tele volt csupa saját nevelésű fiatal futballistával, akik a leendő bajnokcsapat ellen egytől egyig bizonyították, nincsenek híján tehetségnek és kurázsinak. Nem szeretnék kiemelni senkit külön, de amikor a még nem egészen 19 éves Sós Bence ballal, kapásból odapirította a lécre a labdát, tátva maradt a szám.

Ha másból nem, emberanyagból van még itt tartalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!