Sport

2015.04.24. 13:32

Kick-boxos éremkavalkád a diákolimpián

Békéscsaba, Debrecen - Békéscsabán rendezték április 18-án a diákolimpiai döntőket, s a kabai Rácz Kick-Boxing Team négy versenyzője közül mindannyian dobogóra állhattak – közülük ketten a legmagasabb fokra.

Békéscsaba, Debrecen - Békéscsabán rendezték április 18-án a diákolimpiai döntőket, s a kabai Rácz Kick-Boxing Team négy versenyzője közül mindannyian dobogóra állhattak – közülük ketten a legmagasabb fokra.

A verseny érdekessége, hogy nem csupán saját jogán volt tétje, de egyúttal válogatónak számított a közelgő korosztályos Európa-bajnokságra is, ahova a jelek szerint a Rácz-féle csapatból három fiatalnak is jó esélye van odakerülni.

Mint a tréner, Rácz Krisztián mesélte, nem sok kellett volna ahhoz sem, hogy több aranyérmesük legyen ezen a diákolimpián, ám ez a teljesítmény is várakozáson, s természetesen messze átlagon felüli.

Korcsok Nikolett (kadet I. 42. kg, light-contact) és Nagy Tamás (kadet I. 32 kg, light-contact) is bajnok lett, míg Erdei Benjámin (kadet I. 32. kg, kick-light) ezüstérmet, Elek Ágnes (kadet II. 50 kg, light-contact), pedig bronzérmet csatázott össze magának.

Ami a konkrét szerepléseket illeti, az edző szerint a remek formában versenyző Korcsok Nikolett igazolta, hogy jelenleg ő volt a legjobb ebben a mezőnyben, s végig magabiztosan uralva meccseit utasította maga mögé a vetélytársakat. A másik bajnok, Nagy Tamás esete némiképp eltér ettől, hiszen ő magasabb súlycsoportban kellett induljon – „Tomika nagyon bereggelizett” –, ám itt is megállta a helyét. Olyannyira, hogy végig éretten bokszolt, a tréningeken elvégzett munka pedig meghozta gyümölcsét és ő is aranyérmes lett.

Erdei Benjámin kapcsán a szakember kiemelte, hogy pompásan harcolt a döntőig, ám ott egy nála rutinosabb sráccal került szembe, akivel egy „férfias”, nagy csatában maradt alul pár ponttal csak. A bronzérmes Elek Ágnesről pedig azt tudtuk meg, hogy korcsoportján belül is a legfiatalabb, ám látszott rajta, hogy gyakorlatilag egy edzést sem mulasztott hosszú idő óta, s lelkessége is tetten érhető. Apróbb technikai hibáit folyamatosan korrigálják a gyakorlások során, így biztosak benne, hogy a bronz csak a kezdet számára.

Májusban folytatódnak a viadalok: világkupa és magyar bajnokság is következik, amelyeken ugyancsak szép helytállásban bíznak a kick-boxosok.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!