Sport

2015.02.24. 16:05

A PAFC ellen eddig jól ment a Lokinak

Debrecen - A DVSC csak egyszer kapott ki a Puskás Akadémiától, viszont ünnepelt már bajnoki címet Felcsúton.

Debrecen - A DVSC csak egyszer kapott ki a Puskás Akadémiától, viszont ünnepelt már bajnoki címet Felcsúton.Nem kell már sokáig várni, véget ér végre a holtszezon a hétvégén és útjára indul a labda az OTP Bank Ligában. A bajnoki címvédő DVSC-TEVA szombaton 16 órától a Puskás Akadémia stadionjában kezdi meg a 2015-ös futballesztendőt.

A felcsúti mérkőzésen a Loki számít valamivel esélyesebbnek, a tavalyi aranyérmes jelenleg a negyedik a tabellán, a házigazdák pedig a 8. helyen tanyáznak. Ez azonban csalóka is lehet, ugyanis érdemes megnézni, hogy a PAFC a legutóbbi öt hazai fellépéséből négyet megnyert. Benczés Miklós együttese ősszel megverte a Pancho Arénában a Dunaújvárost, a Győrt, a Haladást és a DVTK-t, csupán egyszer kapott ki, mégpedig az MTK-tól 1–0-ra.

Loki-ünnep Felcsúton

Ha az említett statisztika mellé odatesszük a DVSC legutóbbi öt idegenbeli meccsét a bajnokságban, akkor a következőt látjuk: három siker és egy-egy döntetlen illetve vereség. A hajdúságiak Diósgyőrben értek el 1–1-et, Pakson kikaptak 2–1-re, viszont rangadót nyertek Győrben és Székesfehérváron, valamint nyertek Pápán is.

A Puskás Akadémia és a Debrecen a Magyar Kupában eddig egyszer futott össze, tavaly 2–0-ra nyert a DVSC idegenben Szakály és Kulcsár góljaival. A Ligakupában szenvedte el eddig egyetlen vereségét a Loki a felcsútiaktól, az a 3–2-es vereség azonban továbbjutást ért a piros-fehéreknek, miután az első meccs döntetlenjét végül – Gallardo jogosulatlan szereplése miatt – 3–0-val a cíviseknek adták.

A pontvadászatban három randevújukat jegyezhettük fel a feleknek, ebből kétszer Debrecenben játszott a két gárda, mindkétszer a hazai közönség örülhetett (2–1 és 2–0).

Az eddigi egyetlen felcsúti bajnokijára a DVSC-TEVA legénysége szívesen emlékszik vissza, ugyanis a tavaly májusi összecsapáson aratott győzelem gyakorlatilag aranyérmet ért. A meccs egyetlen gólját Bódi szerezte.

HBN-TN


Visszatekintés

Bajnoki mérkőzések

2013. 11. 09.

DVSC-TEVA–Puskás Akadémia 2–1 (2–1)

Gól: Szakály , Tischler, Volas

2014. 05. 25.

Puskás Akadémia–DVSC-TEVA 0–1 (0–0)

Gól: Bódi

2014. 08. 09.

DVSC-TEVA–Puskás Akadémia 2–0 (1–0)

Gól: Zsidai 2

Ligakupa

2014. 03. 18.

DVSC-TEVA–Puskás Akadémia 1–1 (1–0)

Gól: Tisza, Lencse

2014. 04. 01.

Puskás Akadémia 3–2 (1–2)

Gól: Volas 2, Tóth L, Németh, Oldal

Magyar Kupa

2014. 09. 24.

Puskás Akadémia–DVSC-TEVA 0–2 (0–0)

Gól: Szakály, Kulcsár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!