Sport

2015.01.29. 14:10

Jó ötletnek tűnik a váltás

Debrecen - Már beilleszkedett, és jól érzi magát új csapatánál Som Ildikó, a tehetséges irányító.

Debrecen - Már beilleszkedett, és jól érzi magát új csapatánál Som Ildikó, a tehetséges irányító.

Amint arról a Napló korábban beszámolt, Som Ildikó, a DVSC-TVP-Aquaticum saját nevelésű játékosa úgy döntött, hogy a Hajdúnánás NBI/B-s kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását. Az irányító azért váltott, mert úgy érezte, a nánási együttesnél sikerülhet felépítenie önmagát, ugyanis többre képes, mint amit a Lokiban meg tudott mutatni. Bár nehéz volt a szakítás, a 21 esztendős kézilabdázó nem haraggal vált el a DVSC-től.

Edző is lehet

– A volt csapattársaim szomorúak voltak, amikor kiderült a távozásom híre, hiszen többségükkel már régóta együtt játszottam, és mindenkivel jó volt a kapcsolatom, azonban felmérték és megértették, hogy nekem valószínűleg ez lesz a legjobb – kezdte a beszélgetést Som Ildikó, akinek tervei között szerepel az edzősködés is. – Az átigazolásomkor beszéltünk arról, hogy a későbbiekben majd irányíthatok egy gyerekcsapatot. Noha ez még egyáltalán nem biztos, és nem ez volt az elsődleges szempont, a döntésemben mégis közrejátszott – fogalmazott az irányító, majd a hajdúnánási edzésekről és a beilleszkedésről beszélt részletesebben.

– Már két hete Hajdúnánáson edzek, és azt tapasztaltam, amire előzetesen számítottam, azaz szerethető közösségbe kerültem. Sikerült beilleszkednem, a lányok nagyon kedvesek és segítőkészek. Természetesen sokat jelentett, hogy nem idegen közegbe érkeztem, mivel látásból mindenkit ismertem, ráadásul van olyan csapattársam, akivel korábban a Lokiban is együtt játszottunk. Esett néhány szó a tervekről az átigazoláskor, nem tudom, hogy az érkezésemmel mennyire változtak a korábbi célok, most az a lényeg, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk. A bajnoki szereplésünket február 7-én Budapesten, a Vasas ellen folytatjuk, addig edzőmérkőzésekkel készülünk a pontvadászatra – mondta Ildikó, aki azt is elárulta, az átigazolás miatt nem szakítja meg a kapcsolatot volt csapattársaival. – Mondtam a lányoknak, ha tudok, ott leszek a meccseiken, és szurkolok nekik, illetve részükről kaptam ígéret arra, hogy megnéznek a Hajdúnánás színeiben játszani.

Nem akarták hitegetni

– Szeretném leszögezni, Som Ildikónak nem kellett elmennie, ő döntött a távozás mellett – nyilatkozta a Naplónak Ábrók Zsolt, a DVSC-TVP-Aquaticum ügyvezetője. – A játékos már a nyáron jelezte, hogy esetleg más csapat után néz, elsősorban külföldre koncentrálva. Aztán maradt, de a teljesítményével nem igazán tudott hozzátenni az NB I-es gárda sikeréhez. A közelmúltban beszélgettem Ildikóval, nem akartam hitegetni, jeleztem, nem érzem azt, hogy a Loki alapembere tudna lenni a következő idényben, s ezzel ő is egyetértett. Ezután elfogadta a Hajdúnánás ajánlatát, ami elé nem gördítettünk akadályt – fogalmazott a debreceni klubvezető.

HBN-VL, BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!