Sport

2014.12.20. 15:50

Mihály Kata elhozta az ezüstérmet az országos bajnokságról

Debrecen - December 18. és 19 között rendezték a centenáriumi Magyar Vívó Országos Bajnokság egyéni megmérettetéseit, ahol a DHSE-PMD párbajtőrözője a dobogó második fokára állhatott fel.

Debrecen - December 18. és 19 között rendezték a centenáriumi Magyar Vívó Országos Bajnokság egyéni megmérettetéseit, ahol a DHSE-PMD párbajtőrözője a dobogó második fokára állhatott fel.

Az első napon a 32-es tábláig rendezték az asszókat és Mihály Kata mellett még Fekete Laura és Zavoda Dóra jutott el eddig a körig. Ekli Flóra nem jutott túl a csoportfordulón, míg Fedor Tamara, Pártos Zsófia és Vértesi Lili a legjobb 64 között esett ki. A második napon Zavoda Dóra az első körben búcsúzott, ám a DHSE ifjú tehetsége, Fekete Laura bejutott a következő körbe, ahol viszont egy szoros csatában vereséget szenvedett (15/14) a későbbi győztes Bukócki Biankától. Mihály Kata magabiztos vívással jutott el a döntőig, azonban ott 15/9-re kikapott a BVSC párbajtőrözőjétől.

A férfi mezőnyben mind a három debreceni párbajtőröző túljutott a csoportfordulón, azonban Serra Solt és Aranyos Gergő nem tudott eljutni a legjobb 32 közé. Serra Bendegúz 17. kiemeltként kezdte az egyenes kieséses szakaszt és eljutott a 32-es tábláig. A második napon a DHSE-PMD párbajtőrözőjének ellenfele a világbajnok Rédli András volt, aki végül 15/3-as győzelemmel búcsúztatta. Így Serra Bendegúz a 23. helyen végzett az OB-n.

A férfi kardozóknál az első napon a kadét korosztályú Urbán Ádám bejutott a legjobb 32 közé. A második napon ugyan az első asszóját megnyerte és a legjobb 16 közé került, ám ott a Vasas vívója, Nagy Pál 15/8-ra verte a DHSE versenyzőjét. A női mezőnyében Horváth Fanninak is sikerült bejutnia a legjobb 32 közé, ám ott kikapott a későbbi ezüstérmes Várhelyi Katától.

Az egyéni versenyek végeredményei:

Női párbajtőr: 2. Mihály Kata, 12. Fekete Laura, 30. Zavoda Dóra, 37. Fedor Tamara, 49. Vértesi Lili, 56. Pártos Zsófia, 76. Ekli Flóra.

Férfi párbajtőr: 23. Serra Bendegúz, 76. Serra Solt, 85. Aranyos Gergő.

Női kard: 23. Horváth Fanni.

Férfi kard: 15. Urbán Ádám.

- DHSE-PMD -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!