Sport

2014.12.03. 10:20

Elit férfi ob: Bunyó Mikulásig

Debrecen - Az ismert Bud Spencer és Terence Hill-féle film címében karácsonyig bunyóznak a főszereplők, ám mi elégedjünk meg a december 6-i Télapóval. Ha ugyanis szombaton még versenyben lesz valamelyik DVSC-s felnőtt, az azt jelenti, hogy a döntőbe verekedte magát Kecskeméten az ob-n. Hát, legyen!

Debrecen - Az ismert Bud Spencer és Terence Hill-féle film címében karácsonyig bunyóznak a főszereplők, ám mi elégedjünk meg a december 6-i Télapóval. Ha ugyanis szombaton még versenyben lesz valamelyik DVSC-s felnőtt, az azt jelenti, hogy a döntőbe verekedte magát Kecskeméten az ob-n. Hát, legyen!

Akkor minél több DVSC-s öklözőnek kívánjuk a bokszot Mikulásig!

Lássuk, a srácok mit gondoltak a december 3-tól 6-ig tartó bajnokságról előzetesen! Voltak, akik bővebben kifejtették mi mozog bennük, s voltak, akik szokásos módon tömören nyilatkoztak.

A kérdések gyakorlatilag ugyanazok voltak mindenkihez, vagyis azt firtattuk, hogy miként vágnak neki a fiúk a bajnokságnak és milyen formában érzik magukat, mik a céljaik.

Takács József (69 kg): - Nekem az ob most egy nagy fordulópont, mivel most váltottam súlycsoportot 64 kg-ról 69 kg-ra és szeretnék itt is helytállni és nyerni. A célom, mint mindenkinek az arany, de ez nem csak rajtam múlik. Most jól érzem magam. A munkám mellett nem tudtam annyi időt fordítani az edzésre, amennyit szerettem volna, de a trénerem, Salánki Laci segítségével össze tudtuk egyeztetni az edzéseket. Köszönöm neki!

Zöld Tamás (81 kg): - Abszolút nem dominál semmilyen dolog bennem. Nem akarok megfelelni senkinek, csak magamnak. Benne van, hogy első nap kiesek, de különösebben nem foglalkoztat. Szeretném magam jól érezni a ringben és az alatt a 3 menet alatt kellemetlen perceket okozni a másik félnek. Nekem ez már csak kedvtelésből van. Nincs bennem semmi láz és bizonyitasi vágy. Nekem már a munka az első. Felkészültem, jól érzem magam. Egy dobogós helyezés persze mindennél többet jelentene, de mint mondtam nem az eredmény miatt csinálom. S persze eredménytől függetlenül, folyamatosan bokszolni fogok utána is, hisz a ringben boldog vagyok és nekem ez a fontos. Több szó. mint száz, nem fogok hülye kijelentéseket tenni. Elindulok, megmérettetem magas és ennyi. Várom már nagyon, hogy mit fogok magamból kihozni, s persze még van bennem az a minimális izgalom, de ez így kerek.

Nagy Péter (81 kg): - Célom az 1. hely, a formám meg majd ott kiderül.

Nagy Bence (91 kg): - Szeretnék minél tovább jutni. Jó lenne érmet szerezni! A formám nem tudom hogy milyen, mert elég rég volt meccsem, de úgy érzem hogy azért elég rendben van.

Deél Szabolcs (91 kg): - Nyerni megyek mindenféleképpen. Nem tudom igazából belőni, hogy milyen formám van - a kevés meccs miatt -, de megteszek mindent, hogy a legtöbbet kihozzam magamból.

Kozma Dávid (+91 kg): - Ő hallgatag maradt, de a minapi edzésen azért annyit sikerült kiszedni belőle, hogy fejben kellett rendbe tennie magát mostanában, ezután pedig majd meglátjuk mi lesz az ob-n...

Porcsin László (+91 kg): - Először is megköszönném Szabó Sándor Elnök Úrnak , hogy lehetőséget adott az országos bajnokság részvételén. Úgy gondolom, hogy számomra egy "új" dolog kezdődött el, mert ez évben most szerepelek nyílvános bajnokságon, ami a jövőre való tekintettel mérvadó lehet számomra. A másik dolog, minden sportoló a győzelemre törekszik, ahogy én is, így mindent beleadok, hogy a helyem méltóan megálljam a bajnokságon. Jól érzem magam, felkészültnek érzem az állapotomat, Hutai László edzővel keményen készültünk. Köszönöm az edzőpartnereimnek a segítséget a sparringolásban, illetve külön köszönetet kell, hogy mondjak Bernáth István barátomnak, a mindenkori tudásának megosztásával.

Edzőinket is megkérdeztük

Zöld Ferenctől tudakoltuk, hogy általában véve milyen érdekeségre kíváncsi leginkább az ob-n (nem csak a DVSC-t érintő meccseken), illetve, hogy egészében véve mit remél a mieinktől? A srácok közül ő edzi a két Nagyot, Deél Szabit, öccsét, Zöld Tomit és Kozma Dávidot.

- Kíváncsian várom a 75 kilósok döntőjét (ahol mi egyébként most nem vagyunk érdekeltek - a szerk.). Ami a DVSC-t illeti, 3-4 érem remek eredmény lenne, főleg benne arannyal! Csapatban erős lehet még a KSI, a Vasas, a Győr vagy a hazai Kecskemét is.

Salánki Lászlónak Takács Józsi személyében most csak egy versenyzője lesz itt, így tőle főleg vele kapcsolatban érdeklődtünk.

- Józsinak a bukaresti torna jót tett. Itt egy erős angol ellen szépen megoldotta a feladatát. A felkészülése remekül sikerült, a formája jó. Ami fontos, hogy ő is jól érzi magát. A 69 kilós mezőny egyébként nagyon erős, meglátjuk mire lesz elég az említett jó formája. Ahogy mondani szoktam, a végén lesz vége.

Hutai László - Porcsin Laci trénere - a harmadik szakember a DVSC stábjában.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!