Sport

2014.12.07. 14:57

Csak aranypont döntött a 18. Mikulás Kupán

Debrecen - Most hétvégén rendezték tizennyolcadik alkalommal Debrecen jegyzőjének, dr. Szekeres Antalnak a fővédnökségével az Eötvös Kupa „kistestvérét”, a röplabda Mikulás Kupát.

Debrecen - Most hétvégén rendezték tizennyolcadik alkalommal Debrecen jegyzőjének, dr. Szekeres Antalnak a fővédnökségével az Eötvös Kupa „kistestvérét”, a röplabda Mikulás Kupát.

Kilenc leány mini (2002-ben és azután született játékosokból álló) csapat három hármas csoportban küzdött a minél jobb helyezésekért. A csoporton belül körmérkőzést rendeztek, aztán a csoportelsők az 1-3., a csoport másodikak a 4-6., míg a csoport harmadikok a 7-9. helyért játszottak tovább. Minden mérkőzés két játszmáig tartott, minden nyert szettért egy pontot kaptak a csapatok. A kiírás szerint azonos pontszám esetén a helyezésekről az összesített pontarány, ha az is egyenlő, akkor az egymás elleni eredmény dönt. Ha mindez azonos, akkor egy aranypont dönti el a győztes kilétét.

A csoportmérkőzéseken mindössze egy szorosabb mérkőzés akadt, a „B” csoportban a Vasas SC 1:1-et játszott a Nyírsuli-Arannyal, de jobb összesített pontarányának köszönhetően bejutott a legjobb három közé. Az „A” csoportban a Miskolci Sportiskola „A”, míg a „C” csoportban a Miskolci Sportiskola „B” csapata győzött.

A 7-9. helyért nem akadtak izgalmak. A 4-6. helyért a Nyírsuli-Arany és az Eötvös DSE is legyőzte a Nyírsuli-Bemet, a győztesek egymással döntetlent játszottak, de a Nyírsuli-Arany jobb összesített pontaránya negyedik helyet eredményezett.

Az érmekért az első két mérkőzésen mind a Vasas SC, mind a Miskolci Sportiskola „A” ugyanolyan (2:0, 50:16) nagy különbséggel győzött a Miskolci Sportiskola „B” gárdája ellen, így csak az egymás elleni eredmény dönthette el az első hely sorsát. Az első szettet a borsodiak nyerték 25:22-re, míg a másodikat a fővárosiak ugyanilyen arányban. Így a torna 18 éves történetében először aranypont döntötte el a végső győzelmet. Az utolsó labdamenetet a Miskolci Sportiskola „A” együttese nyerte.

A támogatók jóvoltából minden játékos ajándékcsomagot vehetett át. Az érmeket és a kupát Hóbor Béla adta át, aki számos világversenyen működött, legutóbb 2012-es Nyári Olimpiai Játékok férfi röplabda döntőjének volt az első játékvezetője.

- Szombathy András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!