Sport

2014.12.15. 16:27

City-Barca csúcsrangadó!

Már a legjobb tizenhat közt összecsapnak a futballgigászok.

Már a legjobb tizenhat közt összecsapnak a futballgigászok.Ugyan majd csak február végén indul újra útjára a labda a Bajnokok Ligája 2014-2015-ös küzdelmeiben, azonban az esztendőben még sor került egy fontos eseményre a sorozatban, hétfőn délben ugyanis megtartották a nyolcaddöntők sorsolását.

Nem örülnek

Az első páros, amelyet összesorsoltak az UEFA nyoni székházában, az a Paris Saint-Germain és a Chelsea FC kettőse volt, azaz a francia bajnok a José Mourinho vezette angol szupergárdával futott össze. A meccsek vélhetően David Luiz számára lesznek a legpikánsabbak, ugyanis a brazil védő éppen Londonból tette át a székhelyét Párizsba a nyáron. Érzésünk szerint a Chelsea tűnik valamivel esélyesebbnek a továbbjutásra.

A PSG–Chelsea után a sorban a forduló talán legnagyobb rangadója következett, a Premier League–címvédőjére, a Manchester Cityre az FC Barcelona vár! Emlékezhetünk rá, a City csak az utolsó körben elért római győzelmével tudta bebiztosítani a továbbjutást, a Barca pedig 3–1-re verte a PSG-t s a franciákat megelőzve első helyen kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

– Nem örülünk a Barcelonának, szerettünk volna egy kevésbé erős csapattal találkozni – mondta a sorsolás végeztével Txiki Begiristain, a City sportigazgatója, aki annak idején játékosként és vezetőként is dolgozott az FCB-nél. A Napló tippje a továbbjutóra: Barcelona.

Az előzőeknél némileg kevésbé rangos párharc lesz a német Bayer Leverkusen és a spanyol Atlético Madrid küzdelme, ennek ellenére hiba lenne leszólnunk e két együttest. A gyógyszergyáriak jelenleg a harmadik helyen állnak a Bundesligában, a madridiak pedig ugyancsak a bronzot jelentő pozícióban üldözik a Realt és a Barcelonát a La Ligában. A páros mérkőzésen valamivel esélyesebbnek tűnnek a Matracosoknak is hívott spanyolok.

Az 1997-es Bajnokok Ligája-döntő párosítása ismétlődik meg a Juventus–Borussia Dortmund meccseken. A két brigád ellenkező előjellel szerepel hazája bajnokságában, a Juve vezeti a Serie A-t, míg Jürgen Klopp csapata csak az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán. Nagyjából 50-50 százaléknyi az esélye mindkét alakulatnak.

Real, Bayern: tovább?

A Schalke járt a német csapatok közül a legrosszabbul, ugyanis a címvédő Real Madridot sodorta útjába a sors. A blancók most is az egyik legnagyobb favoritjai a BL-nek, nagy szenzáció lenne, ha a Schalke jutna tovább. Nagyjából hasonló erőviszonyokat sejtünk a Sahtar–Bayern vetélkedésben is, a bajorok javára. – A Sahtar veszélyes ellenfél, ennek ellenére be kell jutnunk a következő fordulóba. A Bayern számára mindig a negyeddöntő elérése a minimális cél – mondta a müncheni védő, Philipp Lahm.

Az Arsenal a francia Monaco csapatát kapta ellenfélül, izgalmas két mérkőzésre van kilátás, talán az angolok egy fikarcnyival erősebbnek látszanak.

A Basel–Porto páros derbin a nagyobb rutin a portugálok mellett szól, azonban nem szabad elfelejteni, hogy Paulo Sousa legénysége a Liverpoolt megelőzve jutott be a legjobb 16 mezőnyébe.

HBN-TN


Bajnokok Ligája, a párosítás

PSG-Chelsea

Man City-FC Barcelona

Bayer Leverkusen-Atlético Madrid

Juventus-BVB Dortmund

Schalke 04-Real Madrid

Sahtar-Bayern München

Arsenal-AS Monaco

FC Basel-FC Porto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!