Sport

2014.11.13. 10:57

Két régiónkbeli hölgy a női ökölvívó világbajnokságon

Debrecen, Nyíregyháza - Hivatalosan november 13-25. között zajlik Kelet-Ázsiában, Jejuban (Dél-Korea) a felnőtt női ökölvívó világbajnokság, s a tíztagú magyar válogatott keretébe a DVSC-s Nagy Timi és az NYVSC-s Nagy Kitti is beverekedte magát. 

Debrecen, Nyíregyháza - Hivatalosan november 13-25. között zajlik Kelet-Ázsiában, Jejuban (Dél-Korea) a felnőtt női ökölvívó világbajnokság, s a tíztagú magyar válogatott keretébe a DVSC-s Nagy Timi és az NYVSC-s Nagy Kitti is beverekedte magát. 

Nagy Tímea (DVSC) az idei felnőtt Eb-bronza után a világranglistán szereplő másodikként várja a 75 kilósok népes mezőnyének sorsolását, míg Nagy Kornélia Kitti (Big-Boxing NYVSC), a régió másik kiváló női bunyósa (korábban, utánpótlás korúként vb-bronzig jutott a junioroknál és Eb-harmadik helyig az ifiknél) az 57 kilósok között mutatná meg, hogy mire képes. Ők ketten képviselik Debrecent és Nyíregyházát a világbajnokságon, illetve az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régiót – na, meg Magyarországot (a többi lány mellett).

A válogatott

A magyar válogatott tagjai a vb-n: Barankai Virgínia (48 kg, Szeged BC, felkészítő Budaőrsi BC), Ancsin Katalin (51 kg, KSI), Szűcs Szabina (54 kg, Vecsés BK), Nagy Kitti (57 kg, Big-Boxing NYVSC), Csombor Vivien (60 kg, Egsi VSI), Nagy Bianka (64 kg, Szeged BC), Papp Nikolett (69 kg, Kőbánya BC), Nagy Tímea (75 kg, DVSC), Szatmári Petra (81 kg, Mogyi Felsővárosi ÖSE Baja), Kovács Mária (+81 kg, PVSK - felkészítő Boxvilág ÖSE Szeged). Edzőként Dr. Kovács László szövetségi kapitány és id. Balzsay Károly tart a magyar hölgyekkel.

A régióban Nagy Timinek Salánki László, Nagy Kittinek Nagy Lajos a trénere.

A csajok csütörtökön indulnak el repülővel, s Amszterdamban, majd Sanghajban szállnak át, mielőtt Dél-Koreába megérkeznek. Az út várhatóan 24 órás lesz.

Interjú a két Naggyal

A minap megkérdeztük a két régiós bunyóst, miként vágnak neki a nagy túrának, mit várnak maguktól. Kittinél rákérdeztünk arra is, az érettségi közeledtével mennyire tud a versenyszerű boksszal foglalkozni, hiszen köztudott róla, hogy a sulit is nagyon komolyan veszi. Timitől pedig arról tudakozódtunk, mit jelenthet a vb-n a világranglistás előkelő helyezése.

Nagy Tímea (DVSC): Minden versenyre úgy megyek, hogy első akarok lenni, felesleges lejjebb adni. Szóval mégse mehetek úgy, hogy, mondjuk, harmadik akarok lenni. A világranglistán a második helyem azt jelenti, hogy a jókkal, akik fent vannak a ranglista elején, azokkal csak a későbbi körökben találkozhatok. Az angolt (Savannah Marshall világbajnok, világranglista 1. – a szerk.) és az amerikait (Claressa Shields olimpiai bajnok, világranglista 8. – a szerk.) tartom a legerősebbnek, de szerintem sok jó van a súlyban. A holland vagy a svéd lány is például (nevesítve Anna Laurell és Nouchka Fontijn – a szerk.). (Tegyük hozzá mindehhez, hogy Timinek jó éve van, a formája kiváló, s bár rengetegen lesznek a súlycsoportjában, bőven 30 felett van a nevezettek létszáma, bármi kijöhet a "csövön".)

Nagy Kornélia Kitti (NYVSC): A versenyen igyekszem a legjobb formámat nyújtani és a legjobb teljesítményt kihozni magamból, hiszen csak így érhető el jó eredmény és nyertes mérkőzések. Idén ez a harmadik fő verseny, hiszen a nyár elején a Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságon is részt vett a női válogatott. Felkészültnek érzem magam, a sport és a tanulás összeegyeztethető. Persze a világbajnokság után az érettségire való készülés és a tanulás kerül majd előtérbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!