Sport

2014.11.03. 11:29

Hét aranyat pofoztak össze a lányok

Debrecen - Nagy Tímea pályafutása nyolcadik, míg Nagy Kornélia Kitti ötödik magyar bajnoki címét szerezte.

Debrecen - Nagy Tímea pályafutása nyolcadik, míg Nagy Kornélia Kitti ötödik magyar bajnoki címét szerezte. Az Egerben október 28-31. között zajló női monstre országos bajnokság (felnőtt, ifi, junior) és magyar kupa (serdülő) bunyósai között az Észak-Alföldi Tornádó ökölvívó régió két klubon, a NYVSC-n és a DVSC-n keresztül tizennégy sportolót indított, s közülük egy híján mindenki dobogón is végzett. Egy alkalommal pedig régiós házi döntőre került sor (elit 57 kilóban).

Régiós eredmények

DVSC (6 induló, 5 arany, 1 ezüst)

Serdülő Magyar Kupa

63 kg: Kállai Fruzsina (arany)

Junior Országos Bajnokság

50 kg: Nagy Angéla (arany)

+80 kg: Pallás Szimonetta (arany)

Ifjúsági Országos Bajnokság

52 kg: Furó Virág (arany)

Felnőtt (elit) országos bajnokság

57 kg: Mészáros Mariann (ezüst)

75 kg: Nagy Tímea (arany)

Edzők: Salánki László, Hutai László és Zöld Ferenc

NYVSC (8 induló, 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz, és egy 5. hely)

Serdülő Magyar Kupa

48 kg: Molnár Enikő (bronz)

54 kg: Bákonyi Hajnalka (arany)

Junior Országos Bajnokság

46 kg: Tivadar Renáta (5. hely)

70 kg: Tóth Sára (ezüst)

Ifjúsági Országos Bajnokság

54 kg: Ferencz Judit (ezüst)

69 kg: Erdélyi-Szabó Margarita (ezüst)

Felnőtt (elit) Országos Bajnokság

57 kg: Nagy Kitti (arany)

64 kg: Korcsmáros Mercédesz (ezüst)

Edző: Nagy Lajos tartott a csapattal.

Az edzőknek néhány szempont szerint kérdéseket tettünk fel, ami alapján értékelték a tornát.

SALÁNKI LÁSZLÓ: Mészaros Marica szereplése meglepetés volt. Egy éremre azért számítottam tőle, de azt nem gondoltam, hogy döntőbe kerül - tegyük hozzá, hogy megérdemelten. Minden elismerésem neki, hisz erős mezőny volt az övé. Nagy Angélának, aki a súlycsoportjában nagyon tehetségesnek és nagy ütőnek számít most nem akadt ellenfele, de sikerült összehoznom neki a harmadik nap délelőttjére egy nála két súlycsoporttal fentebb lévő, nagyon erős és agresszív versenyzőt, név szerint Róka Vanesszát, akit mindhárom menetben testen leütött. A lány többször tiltakozott, nem akarta folytatni az edzőmérkőzést. Edzői utasításra azonban kénytelen volt. Jó felmérő volt ez számomra és Angéla számára is - annak ellenére, hogy nem tétmeccs volt.. Folytatnám azzal, akinek szintén nem volt meccse: Kállai Fruzsina kissé nehezen halad. Első mérkőzését ugyan tko-val nyerte, ám lassabban fejlődik, mint ahogy én elképzeltem. A felnőtt mezőny igen erős, beállt versenyzőkkel, nagyjából lehet sejteni, hogy kik lesznek a bajnokok. Serdülő, junior, ifi korcsoportban még nem egészen kiforrott a mezőny. Bármikor lehet meglepetés. Én személy szerint meg voltam elégedve a korosztályos mezőnnyel. Megvan mindenkiben a győzni akarás. A felnőtt mezőny pedig - mint mondtam - már kiforrta magát, képzett, erőszakos, rutinos, technikás versenyzőket felvonultatva. A felnőtt mezőny pedig kifogástalan.

Salánki Laci továbbá beszélt a DVSC-s Nagy Timiről is. Sokra értékelte a lány teljesítményét, mondván régen bokszolt ilyen magas színvonalon, mint itt, holott felkészült, erős riválisa volt Szabó Luca személyében. Timi formája kiváló, az pedig, hogy immár nyolcadszor győzött a magyar elit bajnokságban, egyedülálló. Mindez bíztató a közelgő felnőtt világbajnokság előtt.

HUTAI LÁSZLÓ: Furó Virág fejlődött az elmúlt időszakban, bár az az érdekes, hogy szinte alig látom mostanában, annyit van edzőtáborban. Mindenesetre higgadtságban még előre kell lépni, de azért közeledett a kívánatoshoz, az ezen a tornán is látszott. A bajnokságon ellenfelei - ezt is ismerjük el - nem képviseltek nemzetközi szintet. Viszont van Virágban fantázia, hiszen kiemelkedő a fanatizmusa, s a technikai tudása is egészen jó - bár fejlődni itt is lehet még sokat.

ZÖLD FERENC: Pallás Szimonetta edzőjeként azt tudom mondani, hogy technikailag fejlődött a legtöbbet, hisz nem tudott semmit, amikor pár hónappal ezelőtt elkezdett bunyózni. Legnagyobb erénye a szorgalma, hisz ott van szinte minden edzésen, viszont még mindig sokat kell javítani a technikáján, főleg a védekezésén. Szimi esetében kiemelném - ami nagyban befolyásolta ezt a szép bajnoki eredményt is - az akaratát és a kitartását, valamint a már említett szorgalmát. A jövőt illetően azt is el kell mondjam, hogy az edzésmunkája eleinte elég gyenge volt, mint hobbistának, de amikor eldőlt, hogy versenyezni fog, akkor elkezdett a jó irányba terelődni. Még nem tökéletes, de szerintem már tudja, hogy az eredményekért melózni kell, így talán folyamatosan fog javulni az edzésteljesítménye is

NAGY LAJOS: Elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Volt három nagyon szoros döntőnk ahol bármelyiket ki lehetett volna hozni győztesnek, de egyikben sem hozták ki (54, 69 ifi és 64 elit), ez azért bosszant egy kicsit. Köszönöm a lányok munkáját és hozzáállását! Nagy Kitti első meccsének első menetében még nem érezte az ütőtávot, aztán már minden oké volt. Nem volt senki, aki meg tudta volna szorongatni őt az idén sem, tehát jó formában indult Tatára és bizakodva várjuk a vb-t. Még szeretném kiemelni a Korcsmáros Merci teljesítményét is, hiszen ő is, mint Kitti két nyert meccsel került a döntőbe és övé volt az egyik finálé.

Régiónkat a két klub két "Nagy-ja" (Timi és Kitti) képviselheti majd a Dél-Korea-i vb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!