Sport

2014.11.16. 19:18

Elbúcsúztak a Kemény-legények

Debrecen - Mosolygós arcok, klasszis megoldások és lendületes játék jellemezte a debreceni gálameccset.

Debrecen - Mosolygós arcok, klasszis megoldások és lendületes játék jellemezte a debreceni gálameccset.

Roskadásig megtelt a Debreceni Sportuszoda vasárnap este, kis túlzással a plafonról is emberek lógtak. Nem is csoda, hiszen mindenki kíváncsi volt a nem csak Magyarországon, hanem a világon is egyedülálló sporteseményre, az All Star Gálamérkőzésre, melyen Kemény Dénes és Kósz Zoltán irányításával Sydney, Athén, illetve Peking olimpiai bajnokai küzdöttek meg a Benedek Tibor vezette 2013-as barcelonai világbajnokság aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatottjával.

Már azt is élvezet volt nézni, ahogy ennyi klasszis melegített egy azon medencében, de mikor a csapatok bemutatásakor tombolt a közönség, és éltette egykori és jelenlegi kedvenceit, arra nincsenek szavak. A mérkőzés előtt minden megjelent pólós és tréner ajándékot vehetett át Dr. Papp Lászlótól, Debrecen polgármesterétől, és Becsky Istvántól, a DVSE elnökétől, majd következett a várva várt találkozó.

Jól szórakoztak

Mezei Tamás gyorsabbnak bizonyult Szécsi Zoltánnál a ráúszásnál, majd rögtön ez első támadásból Varga Dániel megszerezte a vezetést Magyarországnak. A fiatalabb Varga testvérnek kedvére való volt, hogy bevette Szécsi kapuját, így gyorsan duplázott is. Dénes megirigyelte öccsétől a gólokat, és ő is berámolt egyet. A külön erre az alkalomra készült egyedi sapkában játszó All Star csapatban sort cseréltek, ám nem segített, Német Toni lőtte be a 2013-as barcelonai vb-aranyérmes együttes negyedik, Erdélyi Balázs pedig az ötödik találatát. A centerező Kis Gábor tudott szépíteni, de ez sem törte meg a jeget, Varga Dániel berámolta harmadik találatát is, 6-1.

A második negyed elején Szécsi remekelt, míg a másik oldalon Nagy Viktor babonázta meg kapuját, de Molnár Tamás eszén nem járt túl, 6-2. A folytatásban Lőrincz Bálint is beköszönt, de az „öregeket” sem kellett félteni, a DVSE kétszeres olimpiai bajnok játékosedzője, Varga Tamás két távoli bombáját követően máris 7-4-re módosult az állás. Az eredmény még szorosabbá vált, miután Kiss Gergely kétszer is eredményes tudott lenni, végül 8-6-nál jött a nagyszünet.

A mérkőzés hátralévő részében Gergely István és Decker Attila is beszállt a küzdelmekbe, vagyis igazságosan felosztották a meccset a kapusok között. A hangulatra továbbra sem lehetett panasz, bár látszott, nem veszik véresen komolyan a játékosok a meccset, klasszis megoldásokból és viccelődésekből nem volt hiány. Potyogtak a gólok, kiállításokból és ötméteresekből is akadt néhány, 14-12-t mutatott az eredményjelző a Benedek-csapatnak, mikor következett az utolsó játékrész.

A kezdő 0-0 után 14-14-nél volt újra egyenlő az állás, de nem sokáig, Varga Dénes, Madaras Norbert és Vámos Márton révén máris három góllal mentek a fiatalok. Az egész derbire jellemző volt, hogy Kemény Dénes és Benedek Tibor sem nagyon szólt bel a játék folyásába, hiszen tudták, úgyis minden megy majd a maga útján.

Az ütközetet a világbajnok együttes nyerte 17-16-ra, de mindenki tudta, nem az eredmény volt a fontos ezen az estén.

HBN

Kedden Világliga-meccs

Debrecenben kezdi meg a 2014/15-ös Világliga szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tibor együttese kedden 19 órától Szlovákiával csap össze a Debreceni Sportuszodában (élő: DigiSport). A résztvevő tizenhárom országot három európai Világliga-selejtezőcsoportba sorolták, a magyarok az A jelű kvartettben szerepelnek a már említett szlovákokkal, Görögországgal és Romániával. A csoportokból csak az első helyezett jut a szuperdöntőbe, melynek győztese akkreditálja magát a riói olimpiára.

A magyar szövetségi kapitány már korábban nyilvánosságra hozta a keddi derbire tervezett csapatnévsort, és kiderült, három újoncot is avathatnak a válogatottban. Az előző sorozat döntőjében a szerbek 10–6-ra legyőzték a magyarokat, a két finalista indulási jogot szerzett a 2015-ös világbajnokságra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!