Sport

2014.08.06. 16:58

Most már félelem nélkül motorozik

Debrecen - Tabaka Róbert legyőzte önmagát, s most már a riválisokat is legyűrné a salakos oválon.

Debrecen - Tabaka Róbert legyőzte önmagát, s most már a riválisokat is legyűrné a salakos oválon.

Tabaka Róbert nem köntörfalazott, bevallotta, azért hagyta abba a salakmotorozást, mert félt a versenyeken. Amikor megemlítem utolsó viadalának dátumát, egyből tudja, miről van szó.

Különbségek

– Tavaly május 19-én volt a debreceni Pünkösd Kupa, ezt követően hagytam abba. Való igaz, buktam, de nem ez volt az elsődleges oka a visszavonulásomnak. Bár 2012-ben szezon végén volt már egy viadalom, az elmúlt esztendőben rövid idő alatt négyszer is versenyeztem, s rájöttem, egészen más egyedül motorozni, mint ellenfelekkel. Egyre jobban éreztem, hogy félek a pályán, ezért a Pünkösd Kupa után egy hétig gondolkoztam, majd meghoztam a döntést, nem láttam értelmét a folytatásnak – mondta a mindössze 17 esztendős sportoló, aki elárulta, többek között bátyja, a magyar bajnok Tabaka József véleményét is kikérte, de igazából mindenki rá bízta a döntést.

Visszatérés a nagydíjon

– Viszont idővel rájöttem, talán elhamarkodtam a dolgot – folytatja a legfiatalabb Tabaka fivér.

– Idén Józsit több versenyre is elkísértem segítőként, s annak ellenére, vagy talán éppen azért, mert több mint egy éve nem ültem motoron, egyre jobban hiányzott. Átgondoltam a dolgot, valahogy több magabiztosságot érzek, jobban bízok magamban, ezért visszaültem a motorra. Már 11 edzésen vagyok túl, és a félelemnek semmi nyoma! – fogalmazott a salakos, aki elárulta, úgy érzi komolyodott, s ezáltal már tudja, mit is akar ettől a sportágtól.

– Tesztelni szeretném magam minél több versenyen, s egyre jobb eredményeket elérni. Az augusztus 20-ai Debrecen Nagydíj lesz az első versenyem idén, ami nagyon komoly erőpróba, éppen ezért legfontosabb célom, becsülettel teljesíteni az öt futamomat – nyilatkozott Tabaka Róbert, aki hozzátette, két komplett motorja van, így a technikán nem múlhat a szereplése, tanácsokkal pedig a bátyja látja el, akivel mindent átbeszélnek a gyakorlások során.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!