Sport

2014.07.20. 18:58

Négy hajdúsági érem

Hosszú Katinka és Gyurta Dániel voltak a bajnokság legjobbjai. Számos hajdúsági úszónak szoríthattak szombaton, a CXVI. Úszó Országos Bajnokságának zárónapjának délutánján a Sportuszodába kilátogatók.

Hosszú Katinka és Gyurta Dániel voltak a bajnokság legjobbjai. Számos hajdúsági úszónak szoríthattak szombaton, a CXVI. Úszó Országos Bajnokságának zárónapjának délutánján a Sportuszodába kilátogatók.Az 50 méteres férfi pillangóúszás középdöntőjében mérettette meg magát a hajdúszoboszlóiak kiválósága, a tizennyolc éves Holoda Péter, a Debreceni Aquasport versenyzője, Molnár Dániel, valamint az Universiadé-győztes Biczó Bence. A három versenyző közül a továbbjutás csak Holoda Péternek sikerült, aki így két fináléban, az 50 méteres pillangóúszásban és a 100 méteres gyorsúszásban állhatott rajthoz. 100 méteres gyorsúszásban Kozma Dominik és Takács Krisztián után ért célba Holoda, ezzel pedig ismét bronzérmet szerzett. Az 50 méteres pillangóúszás döntőjében a hajdúszoboszlói sportoló ugyancsak egy harmadik helyezéssel zárta a versenyt.

A 200 méteres női hátúszásban a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. színeiben induló Dobos Dorottya révén ugyancsak volt hajdúsági érdekeltség. A tizennégy éves lány hatodik legjobb idővel kvalifikálta magát a szám döntőjébe, ahol végül a hetedik helyen zárta a versenyt.

Elégedett

UTE színeit képviselő olimpiai bajnok Gyurta Dániel fő versenyszámában, a 200 méteres mellúszás döntőjében elhódította Horváth Dávid tavalyi országos bajnoki címét. – Csak pozitív jelzőkkel tudom illetni az úszásomat, úgy sikerült a zárónap, ahogy elterveztem, valamint az elmúlt három nappal ugyancsak elégedett vagyok. A kétszáz méteres versenyem sikerült a legjobban, ha jobban osztom be az erőmet és nem kezdek annyira erősen, akkor még az időeredményem is jobban sikerülhetett volna, ehhez azonban a mezőnynek is erősebbnek kellett volna lennie. Összességében véve elégedett vagyok magammal - nyilatkozta a 200 méteres mellúszásban olimpiai aranyérmet nyerő Gyurta Dániel.

A női 1500 méteres gyorsúszás fináléjában két Sportcentrumos lány, az olimpiai bajnok Risztov Éva és Szilágyi Nikolett küzdöttek az aranyéremét. A tavalyi aranyérmes Kapás Boglárka megvédte bajnoki címét, Risztov második helyezett lett, míg Szilágyi Nikolett harmadikként zárt, így ebben a versenyszámban két debreceni érem született. Az eredményhirdetések után a bajnokság alatt legtöbb LEN pontot gyűjtő férfi-, és női úszókat kupával díjazták. A női mezőny legjobbja Vasas SC sportolója, Hosszú Katinka lett, a férfiak mezőnyében pedig az UTE versenyzője, Gyurta Dániel nyerte el a kupát.

HBN–VL


Bajnokok

200 m női vegyesúszás: Hosszú Katinka

200 m férfi mellúszás: Gyurta Dániel

200 m női gyorsúszás: Hosszú Katinka

100 m férfi gyorsúszás: Kozma Dominik

100 m női mellúszás: Sztankovics Anna

100 m férfi hátúszás: Balog Gábor

100 m női pillangó: Verrasztó Evelyn

200 m férfi vegyesúszás: Cseh László

200 m női hátúszás: Hosszú Katinka

50 m férfi pillangóúszás: Cseh László

50 m női gyorsúszás: Molnár Flóra

1500 m női gyorsúszás: Kapás Boglárka

4X100 m férfi vegyesváltó: Kőbánya Sport Club

4X100 m női vegyesváltó: Újpesti Torna Egylet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!