Sport

2014.06.30. 10:26

Szakértő szemmel: Ha bátrabban játszanak, bármi lehetett volna

Debrecen - Híres Gábor szerint Uruguay rossz taktikát választott, kontrajátékra nem lehet építeni.

Debrecen - Híres Gábor szerint Uruguay rossz taktikát választott, kontrajátékra nem lehet építeni.

Kolumbia és Uruguay vívta meg a brazíliai világbajnokság második nyolcaddöntőjét. A kolumbiaiak James Rodriguez két góljával megverték az eltiltott Suárez nélkül kiálló uruguayi nemzeti együttest. A korábbi kiváló válogatott labdarúgót, Híres Gábort kérdeztük, ő hogyan látta az összecsapást.

Uruguaynak hiányzott az eltiltott Suárez az egész derbi alatt. A klasszis hiányában két taktika közül választhattak: vagy mennek előre, bátran felvállalva az esetleges nagyarányú vereséget is, vagy kontrákra rendezkednek be. Ők az utóbbit választották, de így nehéz nyerni, nem is sikerült nekik. James Rodriguez duplájával nyerni tudtak a kolumbiaiak, akik sokpasszos játékkal operáltak, szépen is fociztak, azonban igazán nagy helyzeteik nem voltak. A második félidő második felében Uruguay már minden mindegy alapon támadott, nem is rosszul, szép helyzeteket dolgoztak ki – elemezte a meccset Híres Gábor, aki ezt várta az összecsapástól.

– Nem csalódtam, azt kaptam, amire számítottam. Bár azt sajnálom, hogy az uruguayiak nem vállalták fel hamarabb a bátor játékot, mert akkor még izgalmasabb lehetett volna a találkozó. Illetve a veterán Forlánt épp akkor cserélték le, mikor elkezdtek futballozni, ha fent marad, ki tudja mi lehetett volna – vélekedett Híres, aki jelenleg az NB III-as Hatvan csapatát irányítja.

ÉKN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!