Sport

2014.06.02. 08:51

Így kerek a mese

Debrecen - Ha valaki korábban ilyen sikert jósol, mint amit elért a Loki, Dombi minimum furcsán nézett volna rá.

Debrecen - Ha valaki korábban ilyen sikert jósol, mint amit elért a Loki, Dombi minimum furcsán nézett volna rá.

Bernáth Csaba mellett természetesen Dombi Tibor, a Loki negyven éves ikonja az, aki mind a hét bajnoki cím idején a csapat játékosa volt. A Bombázó becenévre hallgató szélső kicsit zavarba jött, amikor a 2009-es, 2010-es és a 2012-es esztendő felidézésére kértük.

Mindegyik különleges

– Hú, az melyik is volt? – kérdezett vissza nevetve. - Ja, igen, a 2008/2009-es szezonban egy év szünet után másztunk vissza a trónra. A Herczeg András vezette szakmai stáb irányította az akkori csapatot, amelyik kiváló játékosokból állt, nem véletlen, hogy az előző évi ezüst után ismét miénk lett az aranyérem. Azon a nyáron jutottunk be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, aminek következtében még jobban megerősítették a gárdát. Az egy csoda volt, és az is, hogy az őszi BL-kalandot követően 2010-ben nem csak a bajnoki cím, de a Magyar Kupa, a Szuperkupa és a Ligakupa is Debrecenbe került. Aztán pedig az Európa Ligában szerepeltünk, szóval feledhetetlen időszak volt – jelentette ki Dombi.

A visszatekintést a 2012-es, veretlenül megnyert szezonnal zártuk. – Tulajdonképpen mindegyik bajnokságnak van valami különlegessége, ennek az, hogy a Vasas hatvanas évekbeli idénye óta senki sem tudott veretlenül zárni egy pontvadászatban. Jó passzban volt a társaság és minden sikerült. Az idei elsőség pedig természetesen az új Nagyerdei Stadion felépülése miatt feledhetetlen! Emlékszem, a korábbi években többször is elhangzott, hogy lesz új stadionja a DVSC-nek, hihetetlen, hogy még én is pályára léphettem benne. Ha anno, amikor az NB II-ben fociztam, valaki elém áll ezzel a sikersztorival, aminek szemtanúi lehettünk a cívisvárosban, hát minimum furcsán néztem volna rá. Aztán jött az első kupagyőzelem, a bajnoki címek, a BL- és az EL-szereplés és most az új stadion... Olyan ez, mint egy mese, így kerek a történet, ennél szebbet kitalálni sem lehetett volna.

HBN-TN


Debrecen - Bernáth a tudatos építkezés eredményének tartja a Loki hét bajnoki címét és megannyi kupasikerét.


Debrecen - Sok helyzet kimaradt, de a Loki vereségéhez a bíró hajmeresztő hibái is kellettek.


Debrecen, 2014. június 1., vasárnap (MTI) - Hetedszer ünnepelte bajnokcsapatát Debrecen futballszerető közönsége, miután a Loki játékosai és Kondás Elemér vezetőedző szombaton a DVSC-Teva - Budapest Honvéd mérkőzés után átvették az aranyérmet és a bajnoki elsőségért járó kupát Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajostól, Debrecen polgármesterétől.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!