Sport

2014.05.13. 15:54

Ezüst a szomszédvárak összefogásából

Debrecen - Mindössze két és fél pont döntött a GEAC-BEAC-Ikarus csapata javára a DSC-SI és a Nyírsuli közöse ellen.

Debrecen - Mindössze két és fél pont döntött a GEAC-BEAC-Ikarus csapata javára a DSC-SI és a Nyírsuli közöse ellen.

Második helyen végzett, ezzel pedig bejutott a magyar csapatbajnokság országos döntőjébe a DSC-SI – Nyírsuli együttese. Mint arról korábban beszámoltunk, a két egyesület közös csapattal állt rajthoz a hétvégi csb-elődöntőben, Nyíregyházán.

A Keleti és a Nyugati csoportban egyaránt tíz-tíz csapat küzdött meg a legjobb hat közé, azaz a döntőbe jutást biztosító élmezőnybe kerülésért. Az első nap alapján jelentős, több mint hatvan pontos előnnyel várhatta a vasárnapi versenyeket a DSC-SI és a Nyírsuli alkotta közös csapat.

Döntő volt a 4X400

Vasárnap aztán óriási csata alakult ki a DSC-SI – Nyírsuli és a GEAC-BEAC-Ikarus csapata között. A Keleti csoportra - is - elmondható, hogy a zárószám, a férfi 4x400 méter döntötte el az első hely kérdését. A több jó négyszázas futóval is rendelkező GEAC-BEAC-Ikarus csapata, két erős váltót összeállítva a sok pontot hozó első és második helyen ért célba – ezzel pedig 2,5 ponttal megnyerte a DSC-SI – Nyírsuli előtt a viadalt.

A DSI-Nyírsuli csapatából - egy számban - a legtöbb pontot, szám szerint 16-ot Helebrandt Máté érte el 10.000 m gyaloglásban (Nyírsuli – 16 pont). Szépen teljesített Bakosi Péter (Nyírsuli - magasugrás – 14 p.) és Kozák Luca (DSC-SI - 100 m gát – 13 p.) is. Szintén 13 pontot „adott a közösbe” Ónodi Dávid (Nyírsuli - 100 m-en és 200 m-en is), a női 4x400 váltó, Kazi Tamás (DSC-SI - 800 m), Palásti Luca (Nyírsuli – 400 m) és Szarvas Dóra (DSC-SI – 400 gát).

A Keleti csoport bronzérmét a BHSE – UTE együttese szerezte meg, a három dobogós csapaton kívül a Heves Kunok, a Viharsarok és a DUVÁCSE jutott be a szeptember 13-14-i döntőbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!