Sport

2014.04.03. 12:46

Két vállra fektettük a miskolci „mumust”

Debrecen - A 20. Vredestein Miskolc Rallyra kettős érzéssel érkezett Jánosa Ákos és Brunekker Árpád.

Debrecen - A 20. Vredestein Miskolc Rallyra kettős érzéssel érkezett Jánosa Ákos és Brunekker Árpád.

Mivel mindeddig még nem sikerült célba érniük, reménykedtek, hogy a régóta „mumusnak” tartott Miskolc Rally idén nem győzedelmeskedik felettük. A reményeket valósággá váltották, ugyanis befejezték a versenyt, és a kategória 2. helyén végeztek.

Már a csütörtökön megrendezésre kerülő hivatalos teszten is jókat autózott Ákos és Árpi, és egyre jobban érezték magukat a Citroen C2R2-ben. Még mindig csak szokják a fiúk az autót, de úgy érzik, hogy egyre jobban tudnak teljesíteni, és magukhoz képest már sokat tudnak javítani az idejükön is. A kedvencük a Kánó-Ragály gyors volt, attól függetlenül, hogy a minősége nagyon rossz volt. A kitűzött céljuk elsősorban annyi volt, hogy végre be tudják fejezni a Miskolc Rallyt. Ennél azért sokkal jobban sikerült a szezonnyitó futam, mert a célba érés mellett dobogós helyen végeztek.

„A miskolci verseny évek óta „mumus” volt a számunkra, mert még soha nem sikerült befejezni ezt a futamot. Úgy tűnik most mi bizonyultunk erősebbnek, és fantasztikus érzés volt célba érni, és kupával távozni. Persze azért nem volt ez a hétvége olyan egyszerű, mint ahogy így utólag látszik. De a Bakó Rally Teamnek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy ismét rugalmasak voltak, és a föld alól is, de kerítettek egy szélvédőt, amit még éjszaka be is raktak, hogy másnap ismét rajthoz állhassunk. Mindent összevetve boldogan távoztunk, és természetesen már most nagyon várjuk a következő versenyünket, ami úgy néz ki, hogy Bükfürdő lesz, ha nem lesz több változtatás.” – mondta Jánosa Ákos.

A tesztre szüksége volt a rali párosnak, mert már régen mentek, és amúgy is szerették volna rendesen kipróbálni a legújabb gumiválasztásukat. A Hankook gumi bevált nekik, úgyhogy nem is keresgélnek tovább.

„Az összhang köztünk mindig 100%-os, de tisztában vagyunk vele, hogy van még mit fejlődnünk. Egyre jobban érezzük az autó, és a saját határainkat is. A Citroen C2R2 most is nagyon jól viselkedett az úton, nem volt kalandunk, teljesen jó volt minden. Van erő a kis méregzsákban, úgyhogy mi azon leszünk az idén, hogy kihozzuk a maximumot minden egyes versenyen az autóból, és magunkból is. A miskolci „mumust” el is felejtjük, mert végre nem fogott ki rajtunk. Pörgős, hangulatos, szuper kis hétvégét tudunk magunk mögött, amit az is bizonyít, hogy azért végre csak sikerült elhoznunk egy kupát is a Miskolc Rallyról.”- mosolygott Brunekker Árpi.

A már jól összeszokott duó minden erejével készül a Bükfürdő Rallyra, ahol hasonló eredményeket szeretnének elérni.

Köszönet a támogatásért:

CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Meditó Kft. Játék nagykereskedelem; Global – Roll Kft. Nyomtatvány kereskedés; Kami Ker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó

- Szöveg: Tiba Anita -

- Fotó: Jákób Dániel- 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!