Sport

2014.04.07. 15:57

Az Újváros kihagyta, a Csaba berúgta

Balmazújváros - Híres Gábor szerint nem kell temetni a Balmazújváros csapatát, lesznek még szép sikereik.

Balmazújváros - Híres Gábor szerint nem kell temetni a Balmazújváros csapatát, lesznek még szép sikereik.A Békéscsaba együttesét fogadta a Ness Hungary NB II. 22. fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Fontos találkozó volt ez mindkét klub számára, hiszen pontegyenlőséggel, 33-33 egységgel a Csaba a tabella negyedik, míg az Újváros az ötödik helyén állt. Rangadónak megfelelő iramban kezdték a derbit a hazaiak, akik sorra alakították ki a helyzeteket, csak épp értékesíteni nem tudták azokat. Nem úgy a vendégek, egy pontrúgást követően az 53. percben Pantovic vezetést szerzett a csabaiaknak. A hajdúságiak bár a folytatásban is mindet megtettek a sikerért, mégis Komjáti András alakulata növelte előnyét, és nyert 3–0-ra.

Egyszer lent...

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani a Békéscsabával, hiszen ellenfelünk jó játékerőt képvisel, ráadásul idegenben még jobban megy a csabaiaknak, mint hazai környezetben. Az első félidő jól alakult, több helyzetet is kidolgoztunk, volt, hogy a gólvonalról kellett a riválisnak kirúgni a labdát. Hasonlós második játékrészben reménykedtem, azonban egy pontrúgás után előnybe került a Csaba. Ráadásul Bakos Bencét le kellett cserélni sérülés miatt, ami megbontotta a védekezésünket. A bekapott gól után kinyíltunk, a békésiek pedig kihasználták ezt, ők berúgták, mi kihagytuk a ziccereket. Többször figyelmetlenek voltunk, így megérdemelték a győzelmet, bár az eredmény túlzó. De ezért szép a futball, egyszer fent, másszor lent – vélekedett Híres Gábor, a Balmazújváros vezetőedzője, aki szerint nem érdemes temetni a csapatot, hiszen a mezőny nagyon sűrű, egy-két győzelemmel több helyet is előre lehet lépni.

Azt Híres is elismerte, hogy gólkirályuk, Urbin Péter távozásával sok értékes találattól esett el az Újváros, ennek ellenére a legutóbbi találkozót leszámítva jól teljesít az együttese, melyre még vár két nehéz derbi a Vasas és a Nyíregyháza ellen, azonban utána következnek a nyerhető meccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!