Sport

2014.03.10. 13:52

Ébredezés a hosszú a téli álomból

Balmazújváros - A balmazújvárosiak szakvezetője, Híres Gábor szerint még rá kell tennie egy lapáttal csapatának.

Balmazújváros - A balmazújvárosiak szakvezetője, Híres Gábor szerint még rá kell tennie egy lapáttal csapatának.

Hazai környezetben lépett pályára a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az NB II. hétvégi fordulójában, a narancssárga-feketék az SZTK-Erima gárdáját verték meg 2–1-re. A házigazdák a 21. perctől emberelőnyben futballozhattak, miután Jakovljevics lerántotta a kapura törő Demjént. Az eset után megítélt büntetőt Virág Aladár váltotta gólra, majd Belényesi még a szünet előtt ismét betalált, a vendégektől pedig Puskás volt eredményes az 50. percben.

Megtorpantak

– Nagyon örülök a sikernek, különösen azért, mert mint tudjuk, a kötelező győzelmeket a legnehezebb megszerezni – értékelte a mérkőzést az Újváros vezetőedzője, Híres Gábor.

– Az első félidőben jól játszottunk, a két gólunk mellett további helyzeteket alakítottunk ki. A szünet után – a tanácsaim ellenére – kissé megtorpantunk, óvatosabban kezdtünk el játszani. Ott volt a fejekben, hogy két góllal vezetünk, ezt meg kellene tartani és akkor megvan a szükséges három pont. Beálltunk védekezni és ez meg is bosszulta magát, szépített a Szigetszentmiklós. Sajnos, ilyen esetben nehéz újra felpörögni, ennek ellenére így is megvolt a lehetőségünk a harmadik találatra Demjén ziccerénél – fogalmazott a szakember, aki úgy véli, fognak ennél sokkal jobban is teljesíteni a jövőben.

Szépen játszani

– Minden mérkőzésen nyerni akarunk, az egy természetes reakció, hogy a megszerzett előnyünkre vigyázni szeretnénk. De azt kell megérteniük a játékosaimnak, hogy ilyen esetben rá kell tenni még egy lapáttal! Fontos a győzelem, de mi szeretnénk szépen is futballozni. Még most ébredezünk a hosszú téli álomból, három hónapon keresztül nem voltak tétmeccseink, bele kell ismét lendülnünk, de jó úton haladunk – mondta Híres.

A balmazújvárosiak legközelebb vasárnap 15 órától meccselnek, ellenfelük a Kozármisleny lesz idegenben.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!