Sport

2014.02.04. 15:06

Megszerezte idei első sikerét a DEAC

Debrecen, Berettyóújfalu - A Nagykátát múlta felül a Debrecen, a Mezei-Vill meglepetésre ikszelt a Veszprémmel.

Debrecen, Berettyóújfalu - A Nagykátát múlta felül a Debrecen, a Mezei-Vill meglepetésre ikszelt a Veszprémmel.

Összesen négy pontot szerzett a két hajdú-bihari NB I-es futsalcsapat a küzdelemsorozat 18. fordulójában: az MVFC a Veszprém otthonában 2–2-es döntetlent ért el, míg a DEAC hazai pályán 5–3-ra verte a sereghajtó Nagykátát.

A kátaiak szereztek vezetést az első percben, de nem hagyták magukat a cívisvárosiak, előbb Nagy egyenlített, majd a 16. minutumban Berecz is betalált. A hajrában a DEAC kapusa, Szalánczi növelte az előnyt, végül pedig Nagy második góljának hála félidőben már 4–1-re vezetett a hajdúsági egylet. A szünet után kapaszkodott a Nagykáta, 4–3-ra fel is jöttek a Pest megyeiek, azonban Berecz végleg eldöntötte a meccset. 5–3-ra nyert a Darányi-alakulat, vagyis idén először hagyhatták el győztesként a pályát Angyalosék. A DEAC jelenleg 17 ponttal a tabella kilencedik helyén áll.

Csak egy pont

A Berettyóújfalu, mely a két Győr elleni találkozóját leszámítva eddig minden bajnokiját megnyerte, váratlanul pontokat hullajtott Veszprémben hétfőn este. Boromisza Dániel révén előnybe került a hazai társaság a 8. percben, ám Rábl János gyorsan egalizált. 1–1 után aztán ismét a vendéglátók vezettek, majd a játékrész végén Trencsényi János egyenlített. 2–2-t mutatott az eredményjelző félidőben, és ekkor talán még senki sem gondolta, hogy ez marad a végeredmény. Pedig miután a második húsz percben nem esett gól, így egy ponttal kellett beérnie az MVFC-nek, mely begyűjtött negyven egységével továbbra is a pontvadászat második helyén áll.

HBN


A tények

DEAC Futsal Club–Kincsem Lovaspark Nagykáta 5–3 (4–1)

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Kujbus László.

DEAC: Szalánczi Z. – Angyalos A., Nagy I., Fekete V., Berecz Zs. Csere: Végső Zs., Kiss A., Nagy Zs., Varga D., Fábri D., Kerti L., Juhász B., Batári G. Vezetőedző: Darányi Antal.

Nagykáta: Hauer V. – Vörös P., Fülöp L., Érsek R., Tóth A. Csere: Forgács D., Lovasi B., Szabó Zs., Főfai S., Ködöböcz T., Besenyei F., Mészáros D., Kires A. Vezetőedző: Bódi Attila.

Gól: Nagy Zs. (8., 20.), Berecz (16., 36.), Szalánczi (19.), illetve Tóth A. (1.), Besenyei (25.), Ködöböcz (31.).

Sárga lap: Varga D. (13.), Berecz (23.), illetve Mészáros (25.), Érsek (35.).


A tények

1. Futsal Club Veszprém–MVFC-Berettyóújfalu 2–2 (2–2)

Veszprém. Vezette: Takács Zoltán.

Veszprém: Reveland Z. – Tatai J., Boromisza G., Finta P., Mudra Á. Csere: Sárdi M., Bényi K., Tar T., Marton B., Boromisza D., Weisz Z. Vezetőedző: Madarász János.

MVFC: Tihanyi Cs. – Rábl J., Komáromi P., Siska G., Nagy T. Csere: Lovas N., Trencsényi J., Nagy I., Gál I., Dávid R., Szabó P., Sánta J. A., Mezei D. Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Boromisza D. (8.), Tatai J. (12.), illetve Rábl J. (11.), Trencsényi J. (19.).

Sárga lap: Boromisza D. (28.), illetve Komáromi P. (26.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!