Sport

2014.01.31. 15:33

Debrecenbe jön a bokszelit

Debrecen - Huszonegy ország ország 143 ökölvívója teszi tiszteletét az 58. Bocskai István Emlékversenyen.

Debrecen - Huszonegy ország ország 143 ökölvívója teszi tiszteletét az 58. Bocskai István Emlékversenyen.A világon vélhetően egyedülálló módon, immáron 58. alkalommal rendezik meg az év első komolyabb nemzetközi ökölvívó-eseményét, a Bocskai István Emlékversenyt, melynek a szokásoknak megfelelően a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban rendeznek meg február 5. és 8. között.

Nyolc legény

A közelgő verseny apropójából megtartott pénteki sajtótájékoztatón Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere és a

Magyar Ökölvívó Szakszövetség alelnöke elmondta, rekord számú résztvevővel, 21 országból érkező 143 versenyzővel veszi kezdetét a bokszdzsembori. – Térségünket nyolc öklöző, két hajdúsámsoni (Ungvári István, Varga Miklós) és hat DVSC-s (Kalucza Norbert, Deél Szabolcs, Bernáth István, Takács József, Nagy Péter és Nagy Bence) bunyós képviseli a Bocskain - tette hozzá.

Tucatnyi érmet

– A kubai edzőtábort követően a Bocskai Emlékverseny nyitja az évadot, ahol minden válogatott bokszolónak kötelező volt elindulnia – vette át a szót Kovács László szövetségi kapitány. – Rendkívül fontos számunkra ez a megmérettetés, Kuba kivételével a világ boksznagyhatalmai mind itt lesznek Debrecenben. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is 10-12 érmet remélek a válogatott ökölvívóinktól.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Kunya György köszönetét fejezte ki a városnak több évtizedes, példás hozzáállásáért a Bocskai István Emlékversenyhez.

A selejtezők február 5-én és 6-án lesznek, 7-én a középdöntőket rendezik, míg szombaton 15 órától a finálékat bonyolítják le.

HBN-TN


A program

Február 5. 14 óra: selejtezők

Február 6. 14 óra: selejtezők

Február 7. 15 óra: elődöntők

Február 8. 15 óra: döntők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!