Sport

2014.01.08. 16:52

Böszörményben száll a frizbi

Hajdúböszörmény - A negyedik alkalommal megrendezendő tornán négy ország 12 csapata vesz részt.

Hajdúböszörmény - A negyedik alkalommal megrendezendő tornán négy ország 12 csapata vesz részt.

Hagyományosan nemzetközi torna szervezésével nyitja az újévi teremszezont a Debreceni Frizbi Sportegyesület. A Can Touch Disc elnevezésű versenyre a legnevesebb magyar klubok mellett szlovák, lengyel és román csapatok kaptak meghívást.

Január második hétvégéjén, szombaton és vasárnap Hajdúböszörményben 12 gárda részvételével megrendezendő torna célja, hogy hogy a kelet-közép-európai régió frizbiseinek ismerkedési és megmérettetési lehetőséget biztosítson.

A kétnapos tornának a hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola tornaterme ad otthont, illetve a nagy számú induló csapatra tekintettel szombat délután a Városi Sportcsarnokban is lesznek mérkőzések. A meccsek 10 óra és 16.30 között folyamatosan, ötperces szünettel zajlanak, a döntő vasárnap 15.55-kor kezdődik. A belépés ingyenes. A böszörményi verseny látogatói nemcsak az ultimate versenyzőknek, hanem egy másik, izgalmas páros korong-sport, az úgynevezett flubber guts indulóinak is szurkolhatnak.

Az alapok

A frizbi hazánkban két évtizede van jelen, négy ága ismert. Ezek közül az ultimate frizbi az egyik legfiatalabb csapatsport Magyarországon. A sportág terem változatában két ötfős csapat küzd egymással egy kézilabda pálya nagyságú területen, céljuk a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az nyer, akinek az ellenfél védekezőjátéka ellenére ez többször sikerül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!