Sport

2014.01.30. 12:58

A hátsó „hadtest” a legnépesebb

Debrecen - Bár gyakran sérülések tizedelték, a Loki védelme mégis jól állt a lábán.

Debrecen - Bár gyakran sérülések tizedelték, a Loki védelme mégis jól állt a lábán.

Ahogyan azt korábban, a kapusok értékelésénél megemlítettük, a DVSC-TEVA – holtversenyben a győriekkel – kapta a második legkevesebb gólt az OTP Bank Liga eddigi 17 mérkőzésén, szám szerint tizenkilencet. Ez mindenképpen a csapat védekezésének a dicsérete, a munkából a legnagyobb részt természetesen a hátvédsor vette ki.

Válogatott a lelátón

Ha a debreceniek keretét vizsgáljuk, kiderül, ez a csapatrész a legnépesebb: a hivatalos honlap tizenegy labdarúgót sorol a védők közé. Közülük a nyáron érkezett húsz esztendős Króner Martin még egyetlen bajnokin sem játszott, de nem sok szerephez jutott az ősszel Bernáth Csaba és Ludánszki Bence sem, utóbbit három alkalommal küldte pályára a szakmai stáb, volt, hogy a védekező középpályás szerepkörében.

Egészen más okokból egy válogatott futballista is a lelátóról figyelhette a társakat a szezon során: az észt középhátvéd, Igor Morozov mindössze három bajnokin és egy EL-meccsen futballozhatott, majd súlyos térdsérülést szenvedett nemzeti csapata összecsapásán s csak a tavaszi nyitányon láthatjuk újra a Lokiban.

Nem járt sokkal jobban a jobb oldali védő, Nagy Zoltán sem, aki alapemberként vágott neki a szezonnak, azonban a Strömsgodset elleni Európa Liga-visszavágón – a hajdúságiak közül nem egyedüliként – hajmeresztő hibákkal vétette magát észre. A posztjára igazolt Lázár Pál hamar átvette a helyét, ráadásul Nagy is kidőlt hosszabb időre, március végén-április elején térhet vissza a pályára.

A védelem jobb oldalán tehát túlnyomó részt Lázár szerepelt, többször is válogatott formában, Pintér Attila rendszeresen be is hívja a bő keretbe mostanság. A védő játéka egyre inkább letisztulni látszik, azonban még gyakran forrófejű, ami egy piros és hat sárga lap formájában is megmutatkozott az ősszel.

Kellemes meglepetés

A védelem közepén is akadt mozgás a bajnokság közben, itt többnyire Mészáros, Brkovics és Máté kapott bizalmat, illetve időnként az azóta már távozott szerb Alekszandar Trninics is beugrott ide. Mészáros Norbert sokat kínlódott a gerincével a vizsgált időszakban, azonban amikor egészséges volt, jól teljesített, azaz korábbi bizonytalankodása már a múlté. A szerb Dusan Brkovics szinte mindig élt a bizalommal, a szezon pozitív meglepetése volt a hátvéd játéka. Máté Péter villámsebességét a jó helyezkedésével és remek fejjátékával pótolta, ha reflektorfénybe került.

A hátvédsor bal oldalát ezúttal is Korhut Mihály uralta, aki Vadnai Dániel személyében egy lehetséges riválist kapott a nyáron. Korhut teljesítménye egyre jobban közelít ahhoz, amit a veretlenül megnyert idényben nyújtott, az ő produkcióját is figyelemmel kíséri a szövetségi kapitány. Vadnai balbekkben és védekező középpályásként is megbízható, azaz mindenképpen pozitív hatással van a DVSC stabilitására.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!