Sport

2013.12.13. 16:20

Elégedettség és hiányérzet

Balmazújváros - A negyedik helyen zárt a Balmazújváros, Híres Gábor azonban úgy véli, időnként voltak hullámvölgyek.

Balmazújváros - A negyedik helyen zárt a Balmazújváros, Híres Gábor azonban úgy véli, időnként voltak hullámvölgyek.

– A nyáron az volt a vezetőség alapvető elvárása, hogy a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő biztosan bent maradjon az egy csoportos másodosztályban, ennek a célkitűzésnek úgy vélem, maradéktalanul megfeleltünk, hiszen tizenhat fordulót követően a negyedik helyen állnak jelenleg a srácok. Nagyon szoros a mezőny, roppant erős az NB II., ezért is dicséret illeti a fiúkat, de legtöbbször a mutatott játékban is kiválót nyújtott a csapat – kezdte a szezon értékelését Híres Gábor, a Balmazújváros vezetőedzője.

– A szakma is inkább a középmezőny második felébe várt bennünket és az az igazság, hogy nálunk nincsenek korábban az NB I-ben meghatározónak számító labdarúgók. Én csak győzelmekben gondolkodtam, mindig azt mondtam, nyerjük meg a következő meccset és ha ez sokszor sikerül, akkor ott leszünk az elején.

Védők nélkül nehéz

A tréner alapvetően tehát elégedett az együttes szereplésével, de halkan hozzá tette, felemás érzések dolgoznak benne az elmúlt félévet illetően.

– Nehezen indult számunkra a szezon, nem jöttek teljesen úgy az eredmények, ahogyan vártuk, aztán a szezon közepén belelendültek a fiúk és álltunk a második helyen is, azonban a végén visszaestünk, így jött össze a negyedik pozíció. A képet jócskán árnyalja a tény, hogy heteken keresztül úgy léptünk pályára, hogy nem volt védőnk, ugyanis mindannyian sérültek voltak! 4-5 mérkőzésen keresztül valódi hátvédek nélkül futballoztunk, szükségmegoldásokat alkalmaztunk a gárda összeállításánál, így azért nehéz jól szerepelni. Emiatt van bennem hiányérzet, bővebb kerettel többre juthattunk volna – magyarázta Híres.

Kellemes meglepetést

A szakember elmondta, éppen a fentebb vázolt okok miatt mindenképpen szeretnének igazolni, három védekezni tudó labdarúgóra szüksége lenne az Újvárosnak.

– Ez azonban nem olyan egyszerű, nyilván pénzügyi vonzata is van, gondolom, az utóbbi időben történ fejlesztések megcsappantották a rendelkezésre álló pénzt. Féltávnál egyébként is nehéz megfelelő futballistát igazolni, de mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, már csak azért is, mert a gárda egyik oszlopa, Kiss László nyárig nem játszhat térdsérülése miatt – fogalmazott Híres Gábor, aki jövő februárban is szeretne – az idei év elejéhez hasonlóan – külföldi edzőtáborban készülni együttesével.

Törökországban szenzációs körülmények között dolgoztunk, még kérdéses, hogy újra így lesz-e. Ha nem, akkor itthon fogunk legjobb tudásunk szerint felkészülni. Amit én várok a társaságtól a tavaszra, azt nem szeretném kimondani, biztos, ha meg tudjuk valósítani, akkor nagyon kellemes meglepetést tudunk szerezni a szurkolóinknak és a futballtársadalomnak.

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!